Lifestyle

10 actiefilms op Netflix die je niet mag missen!

Met een goede actiefilm in de hand zul je je nooit vervelen! Netflix heeft een geweldige lijst met films, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Spannende achtervolgingen, geweldige stunts en knokpartijen waarbij je de blauwe plekken als vanzelf voelt opkomen… Deze tien goede actiefilms op Netflix hebben het allemaal!

1. Ferry

Het verhaal van Ferry Bouman begint in 2006. Hij is aan het werk voor drugsbaron Brink en langzaam maar zeker opklimt in de criminele rangorde. Na een overval raakt Ferry’s baas gewond, en dat leid allemaal tot een wraakactie waarbij Ferry op pad wordt gestuurd om de daders op ruimen. Hij vertrekt naar zijn geboortestad waar problemen hem opwachten.  

2. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

De film draait om Shaun, een jongen die eigenlijk heel tevreden is met zijn rustige leven. Zijn leven wordt opgeschrikt wanneer hij in de bus ruzie krijgt met een aantal zeer gewelddadige figuren. Zijn donkere, verknipte verleden komt stukje bij beetje aan het licht wanneer hij naar China afreist om de link tussen zijn vader en de duistere figuren uit de bus te kunnen leggen.

3. Free Guy

In Free Guy komt de hoofdrol, gespeeld door Ryan Reynolds, erachter dat hij daadwerkelijk een figurant is in een videogame. Wanneer hij erachter komt besluit hij held in eigen verhaal te worden op het moment dat zijn wereld op het punt staat om in te storten…

4. Ghost Lab

In de bloedstollende film Ghost Lab zijn twee artsen ervan overtuigd dat ze een spook hebben gezien in hun ziekenhuis. Het duurt niet lang voordat ze volledig geobsedeerd zijn en op zoek gaan naar wetenschappelijk bewijs. Zelfs als je niet gelooft in spoken is dit toch dé actiefilm om heerlijk in meegesleept.

5. Wrath of Man

Jason Statham speelt de rol van de stille H. Hij gaat aan de slag bij een geldtransportbedrijf dat wekelijks honderden miljoenen dollars vervoert. Na een aantal weken werkt blijkt dat het werk met gevaren komt: een overval met dodelijke gevolgen zorgt ervoor dat H vrijwel meteen in de hoek met verdachten wordt geduwd.

Actiefilms op Netflix die je niet mag missen!

6. The hitman’s wife’s bodyguard

Deze film is het vervolg van The Hitman’s Bodyguard uit 2017. Wederom worden de hoofdpersonen vertolkt door Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek. De film vindt plaats vier jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. Bodyguards Michael Bryce en Darius Kincaid krijgen deze keer de opdracht om Darius’ vrouw te beschermen van gevaar dat de wereld bedreigd.

7. Nobody

Na meerdere malen doelwit te zijn geweest van verschillende criminelen is Hutch, gespeeld door Bob Odenkirk, er klaar mee. Op een dag beschermt hij een vrouw die lastig wordt gevallen door wat nare figuren. Hij laat zijn woede de overhand nemen en bezorgt een van de figuren een ritje ziekenhuis. Al snel komt hij erachter dat dit niet zomaar iemand is, maar de broer van een van de grootste drugscriminelen…

8. The Marksman

Oud-marinier Jim probeert zijn leven rustig te leven. Maar de rust wordt al gauw verstoord wanneer hij besluit het leven van een Mexicaanse jongen te beschermen. De jongen is echter doelwit van een aantal moordenaars van het kartel. Dit alles zorgt voor een film vol spanning.

9. Survive the game

David en Cal doen onderzoek naar een aantal namen uit een beruchte drugsbende. David raakt gewond en moet het onderzoek staken. Cal besluit het onderzoek in zijn eentje voort te zetten. Terwijl hij Violet en haar vriend Jean probeert te volgen beland hij op de boerderij van veteraan Eric. Eric en Cal hebben elkaar nodig om te overleven, maar na niet al te lang komt de rest van de bende hen vergezellen… Met Cal als hun gevangene.

10. Zack Snyder’s Justice League

Zack Snyder’s Justice League is de directors cut van ‘Justice League’. Nadat fans jarenlang hebben geprotesteerd kwam de film er dan eindelijk, en hij is fundamenteel anders dan de orginele versie van de film. In de film is Bruce Wayne meer dan vastbesloten om de opoffering van Superman niet voor niets te laten zijn. Samen met Diana Prince bedenkt hij daarom een plan om een team van ‘bijzondere’ mensen samen te stellen.

Kun je er maar geen genoeg van krijgen? Bekijk de volledige lijst van 50(!!) beste actiefilms op Netflix op streamplaza!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close