Reizen

4 redenen om een vakantie naar Madagascar te plannen

Eén van ’s werelds meest onbekende parels is ongetwijfeld het eiland Madagascar. Dat is opvallend, want Madagascar mag zich het op drie na grootste eiland op deze planeet noemen. De wereld die zich hier ontvouwt is op heel wat verschillende vlakken als uniek te omschrijven. Je treft in Madagascar dan ook niet alleen een unieke natuur aan, daarnaast zijn hier enkele van de meest fotogenieke stranden ter wereld terug te vinden en maak je kennis met een ongelofelijk hartelijke bevolking. In ieder geval, ben jij nog op zoek naar een echt onvergetelijke bestemming voor je volgende reis? Dan zetten wij alvast vier uitstekende redenen op een rijtje om naar Madagascar af te reizen.

1.) De overweldigende en uiterst diverse natuur

Eén van de belangrijkste redenen waarom Madagascar reizen door de jaren heen zo populair zijn geworden is de werkelijk prachtige natuur die je hier kan aantreffen. In het bijzonder de verschillende nationale parken die verspreid over het eiland zijn terug te vinden zijn niet te missen hoogtepunten. Bovendien zal het tijdens een rondreis doorheen Madagascar ongetwijfeld ook meteen opvallen hoe divers het landschap hier wel niet is. Van het grillige en woeste zuiden tot het weelderige, tropische noorden en van de indrukwekkende hooglanden tot de paradijselijk aandoende Bounty eilanden, nergens anders ter wereld zijn de landschappen zo divers als op het eiland Madagascar.

2.) Het uiterst multiculturele karakter

Madagascar mag zich met recht en rede één van ’s werelds meest multiculturele smeltkroezen noemen. Ondanks het feit dat Madagascar uiteraard bij Afrika hoort zijn de inwoners van het eiland het er unaniem over eens, zij zijn Malagassiërs. Trots op hun cultuur en al even trots op hun adembenemend mooie eiland. Een uniek aspect van Madagascar is de zogenaamde dodencultus. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om een bezoek te brengen aan het Isalo nationaal park zal je hier een mooie indruk van krijgen.

3.) De prachtige tropische stranden

Een reis boeken naar Madagascar zorgt er eveneens voor dat je kan genieten op prachtige parelwitte en tropische stranden. Madagascar beschikt dan ook niet voor niets over een indrukwekkende kustlijn van zo’n slordige 5.000 kilometer. De ruwe oost- evenals zuidkusten ogen niet alleen adembenemend, maar ook haast oneindig. Bovendien is het zo dat ze er vaak ook nog eens erg verlaten bijliggen waardoor je hier nog echt ten volle kan genieten van een rustgevende vakantie. Even ten volle ontspannen tussen al het natuurgeweld door? Het is zonder probleem mogelijk op het geweldige eiland Madagascar!

4.) Het geweldige dierenleven

De vierde reden om een reis naar Madagascar te ondernemen is terug te vinden op werkelijk elke toeristische brochure die je van dit eiland onder de neus geduwd krijgt. Op het eiland Madagascar zijn dan ook heel wat verschillende diersoorten terug te vinden die uniek zijn voor het land. Denk hierbij niet alleen aan lemuren en fretkatten, maar ook aan tomaatkikkers evenals kameleons en bladneusslangen. Ook een bijzondere diersoort die je niet over het hoofd mag zien is de dansende sifaka. Deze afstammeling van de lemuur tref je vooral aan in het Andasibe National Park. In ieder geval, ook voor dierenliefhebbers is het meer dan de moeite waard om een reis naar Madagascar te boeken met Sable Tours!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close