Business

4 tips om meer te halen uit Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag is een ideaal moment om het bedrijf, het merk en de producten in de kijker te zetten. Of om zich als een goede werkgever te etaleren en zo potentiële werknemers aan te trekken. Wat de doelstellingen ook zijn, het is belangrijk om het maximale uit deze dag te halen. De volgende Open Bedrijvendag vindt plaats op 2 oktober 2022. Begin vandaag al met de nodige voorbereidingen en neem alvast de onderstaande vier tips door.

Duidelijk communiceren en uitnodigen

Het is in de eerste plaats belangrijk om de deelname aan de Open Bedrijvendag voldoende aan te kondigen en om het publiek hiervoor warm te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Maak gebruik van de kracht van het internet en plaats een bericht op je website en op de socialemediakanalen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een promovideo maken en deze verspreiden via Facebook. Plaats het niet alleen op het eigen kanaal, maar maak ook gebruik van de advertentiemogelijkheden. Daarmee kan je echt specifiek focussen op bepaalde doelgroepen. Je houdt bijvoorbeeld rekening met de leeftijd, de studies en de interesses van je doelgroep.

Op lokaal niveau zijn flyers dan weer een krachtig instrument. Dergelijke flyers kan je laten maken door een online drukkerij. Laat ze aan huis bedelen of deel ze uit op straat. Houd er wel rekening mee dat dit over het algemeen niet zomaar mag. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie hieromtrent.

Denk ook aan de kinderen

Voor veel mensen is de Open Bedrijvendag een gezinsuitstapje. Het is een ideale manier om de kinderen een blik te geven achter de schermen en om ze warm te maken voor bepaalde studiekeuzes. Speel daar slim op in door randanimatie voor de jongste bezoekers te voorzien. Vooral doe-activiteiten vallen in de smaak. Laat kinderen bijvoorbeeld eens veilig(!) plaatsnemen achter het controlepaneel van de machine en laat ze een product maken dat ze mogen meenemen. Dat vinden ze ongelofelijk gaaf.

Extra opvallen op Open Bedrijvendag

Je zal er niet altijd in slagen om op voorhand iedereen te bereiken. Gelukkig kan je ook de dag zelf nog de aandacht naar je toe trekken met passende buitenreclame. Denk dan bijvoorbeeld aan stoepborden, parasols en beachflags. Met vloerstickers in de vorm van pijlen kan je mensen bijna letterlijk in de richting van je bedrijf sturen. Dergelijke buitenreclame kan je geheel op maat laten maken en hoeft zeker niet duur te zijn. Hiervoor kan je onder meer terecht bij Printdeal.be, een Antwerps bedrijf dat in 2013 is opgericht en dat is uitgegroeid tot de grootste online drukkerij van de Benelux.

Blijf in contact met de bezoekers

Weet ten slotte dat je niet alleen kan scoren op de Open Bedrijvendag zelf, maar ook nadien. Daarvoor is het belangrijk dat je in contact blijft met je bezoekers, zodat je minstens in het achterhoofd blijft zitten. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Je kan bijvoorbeeld brochures en geschenkjes uitdelen. Het kan ook digitaal, want de kracht van online marketing is groot. Denk bijvoorbeeld aan een potloodfabriek die 1048 potloden in een glazen bak stopt en bezoekers laat raden hoeveel het er zijn. Ze vullen een wedstrijdformulier in en krijgen te horen dat de uitslag op Facebook bekend zal worden gemaakt. Wedden dat je meteen op veel meer volgers kan rekenen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close