Baby & KindWonen

4 tips voor een babykamer met een authentieke uitstraling

Er zijn natuurlijk veel manieren waarop je de kinderkamer kan inrichten. Modern, industrieel of gewoon lekker kinderlijk met roze kleurtjes en gekke figuurtjes: het kan allemaal. Toch zijn het de authentieke stijlen die het steeds beter doen. Het oogt dan wel mooi, maar het is niet altijd even eenvoudig om zo’n authentieke uitstraling in de kinderkamer te introduceren. Daarom deze vier tips.

# 1. Gebruik hout in de babykamer

Een van de beste manieren om de babykamer een authentieke uitstraling te geven, is door te kiezen voor authentieke meubels. Traditie, sfeer en comfort moeten dus hun intrede doen en hout speelt daar sowieso een belangrijke rol bij. Het gaat dan bijvoorbeeld om houten wiegjes, maar ook om houten kasten of het verschoontafeltje. Een krasje of een nerf hoef je daarbij niet te weren want dat brengt net wat levenskracht in de babykamer.

Gebruik hout in de babykamer

# 2. Omarm de imperfecties

Bij een authentieke kinderkamer draait het net om de onvolmaaktheden. Een gelikte hanglamp of een perfect afgewerkt kastje heeft er geen plaats. In de plaats daarvan kies je voor stukken die eruitzien alsof ze al een beetje geleefd hebben en een verhaal met zich meedragen. Dat brengt extra sfeer in de kinderkamer.

Overdrijf er echter niet mee en zorg voor een goede afwisseling met nieuwe accenten. Dit zorgt voor een leuk effect. Zo kan je ook strakke elementen in de kinderkamer verwerken. Denk maar aan een hedendaags kastje met authentiek meubelbeslag en een voorzichtig gekrast nachtlampje. Centraal kan je dan een antieke hangwieg ophangen. Deze bijzondere wiegjes zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen en trekken de aandacht op een wel heel bijzondere manier naar zich toe.

# 3. Maak gebruik van krijtverf

Het kleurgebruik speelt hoe dan ook een belangrijke rol in de kinderkamer. Als je een authentieke uitstraling wil, is krijtverf een goed idee. Krijtverf is hoger gepigmenteerd en zorgt zo voor een mat effect en diepere kleuren. De kwaststrepen zijn iets beter zichtbaar dan bij andere verfsoorten en het heeft automatisch een poederachtige look, wat meteen extra rust en authenticiteit in de kinderkamer brengt. Als je meubels gaat beschilderen, is het wel belangrijk dat je ze vooraf goed ontvet en opschuurt. Een goede primer is natuurlijk ook gewoon noodzakelijk.

# 4. Gebruik minstens één robuust meubelstuk

Vroeger waren meubelstukken veel robuuster. Het is nu niet dat alle babykamermeubels zwaar en robuust moeten zijn, maar kies toch minstens voor één zwaar meubelstuk. Een potige landelijke zetel met houtaccenten is bijvoorbeeld een goed idee. Dat geeft de authentieke uitstraling meteen wat extra kracht mee.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close