Baby & Kind

4 tips voor het kopen van een kinderstoel

Vanaf hun zesde levensmaand kunnen kinderen rechtop zitten en beginnen ze aan de papjes. Wat hebben ze dan nodig? Juist ja, kinderstoeltjes. Hieronder geven we enkele tips mee voor wie op zoek is naar het beste kinderstoeltje.

Je hoeft niet voor de duurste kinderstoel te kiezen

Voor elk budget is er wel een kinderstoeltje te vinden. Duurder is in eerste instantie beter, maar slechts tot op een bepaald punt. De praktijk leert dat de goedkope basismodellen misschien geschikt zijn als noodstoeltje, maar niet voor dagelijks gebruik. Daarvoor zitten ze vaak te oncomfortabel.

Eigenlijk is alles in de middenklasse, binnen een budget van 80 tot 250 euro, geschikt. Deze stoeltjes hebben vaak gestoffeerde zitjes, afneembare dienbladen, hoogteverstellingsmogelijkheden enzovoort.

Natuurlijk kan je naar de dure modellen kijken, maar vraag je af of dat wel echt nodig is. Vaak betaal je honderden euro’s extra voor het werk van een befaamde designer of voor een ultieme kwaliteit die eigenlijk niet nodig is.

Ga na welke functionaliteiten je nodig hebt

Binnen het middenklassesegment zal je merken dat er ook veel verschillen zijn, zeker wat de functionaliteiten en extraatjes betreft. Niet alle extraatjes zijn even nuttig, maar sommige zaken mogen toch niet ontbreken. Het gaat dan bijvoorbeeld om verschillende dienbladen, zodat je er eentje hebt voor bij het eten en eentje voor bij het knutselen. Verder is het handig als je de kinderstoel in hoogte kan verstellen, maar schenk dan wel aandacht aan eventuele intervallen. Denk ook aan wieltjes en opbergvriendelijke vouwmogelijkheden, zeker in een kleine woning.

Tips voor het kopen van een kinderstoel

Maak een gerichte materiaalkeuze

Wat het materiaal van de kinderstoel betreft, heb je keuze zat. Een houten kinderstoel is bijvoorbeeld heel populair omdat het stevig is, lang meegaat en het in vrijwel elk interieur goed doet. Het nadeel is dan weer dat hout vrij zwaar is, zeker als je kiest voor bijvoorbeeld eikenhout. Een minder zware oplossing is metaal, maar dat vindt niet iedereen even mooi. In een modern of industrieel interieur staat het anderzijds wel heel goed. Kunststof kan natuurlijk ook. Dat is eveneens heel licht en is bovendien eenvoudig te reinigen, maar het is vaak minder stevig en hierdoor minder geschikt voor een meegroeistoeltje.

Lees vooraf een aantal reviews

Je kan een kinderstoel dan wel vooraf even uitproberen en als je ‘m online koopt, heb je natuurlijk 14 dagen bedenktijd. Echte kwaliteit laat zich echter enkel op lange termijn tentoonspreiden. De enige manier om je daarvan te vergewissen, is door even te informeren bij wie het kinderstoeltje al lange tijd gebruikt. Misschien kunnen vrienden of familielieden je wel een kinderstoeltje aanbevelen? Je kan natuurlijk ook altijd reviews lezen via een betrouwbare website als Kinderstoeltjes.be.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close