Zakelijk

5 belangrijke tips voor elke startende ondernemer

Als beginnende ondernemer komt er uiteraard ongelofelijk veel op je af. Het is dan ook best mogelijk dat je één of meerdere belangrijke aandachtspunten over het hoofd zal zien. Dit kan er meteen voor zorgen dat je een valse start maakt met je bedrijf en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Door rekening te houden met de 5 belangrijkste tips voor startende ondernemers op deze pagina zorg je er in ieder geval voor dat je op de meest optimale wijze van start kan gaan met jouw bedrijf!

1.) Ken de markt waarin je gaat participeren

De eerste tip is er meteen één die razend belangrijk kan zijn voor de toekomst van je onderneming. Vooraleer een bedrijf op te richten dien je, je namelijk altijd even grondig te verdiepen in de markt waarin je gaat participeren. Heel wat ondernemers maken vandaag de dag nog altijd een sprong in het diepe waardoor ze al snel geconfronteerd worden met vervelende (financiële) verrassingen. Bespaar jezelf deze problemen en zorg er voor dat je op z’n minst preventief voldoende prospectie doet.

2.) Focus op de hoofdtaken van je bedrijf

Nagenoeg elke markt en elke sector is vandaag de dag ongelofelijk concurrentieel. Dit betekent dat je het je niet kan permitteren om veel aandacht te besteden aan bijzaken. Het zijn vooral de hoofdtaken van je onderneming die van cruciaal belang zijn voor de verdere groei die je moet zien te realiseren. Laat je dus niet afleiden door bijzaken en zorg er voor dat je doet waar je echt goed in bent. Op deze manier zal je niet alleen veel tijd uitsparen, daarnaast zorg je ook voor een optimale bron van inkomsten. Een bijkomende tip op dit vlak? Schakel voor het doen en opvolgen van je administratie een accountant of boekhouder in!

3.) Besef wie je belangrijkste concurrenten zijn

Een goede kennis hebben de markt waarin je gaat participeren betekent ook beseffen wie je belangrijkste concurrenten zijn. Alleen door de concurrentie grondig te bestuderen en te evalueren is het in de praktijk mogelijk om een doeltreffende strategie te kunnen bepalen. Per concurrent zal je uiteindelijk voor jezelf moeten uitmaken op welke manier je hem of haar het beste kan bestrijden.

4.) Realiseer inkomsten van bij de start van je onderneming

De vierde tip is er één waar beginnende ondernemers in de praktijk aardig mee kunnen worstelen. Hoe kan je er nu namelijk voor zorgen dat je bedrijf van bij de start inkomsten weet te realiseren? Een relatief eenvoudige manier om dit voor mekaar te krijgen (welke wel een bepaalde financiële inspanning vereist) is door het inzetten van SEA. SEA staat voor ‘Search Engine Advertising’ en maakt het aldus mogelijk om advertenties in een zoekmachine op het internet te plaatsen. Op deze manier kan je meteen op doeltreffende wijze de gewenste doelgroep benaderen. Er voor zorgen dat er vanaf het begin inkomsten gerealiseerd kunnen worden is noodzakelijk om niet meteen op financieel vlak achter de feiten aan te hollen.

5.) Bepaal je verkoopkanalen

Tegenwoordig bestaan er ongelofelijk veel verschillende verkoopkanalen. Niet alleen kan je er dan ook voor kiezen om verkopers de weg op te sturen, daarnaast fungeert ook je website of webshop uiteraard als belangrijk verkoopkanaal. Andere kanalen die op het internet zijn terug te vinden om via te verkopen zijn social media. Ook je pagina op Facebook en bijvoorbeeld je account op Instagram kunnen je financieel voordeel opleveren. Maak dus altijd voor jezelf uit wat nu voor jouw bedrijf precies allemaal interessant verkoopkanalen kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close