Reizen

5 belangrijke tips voor solo reizen

Solo reizen is altijd al iets bijzonder geweest. In eerste instantie zal het veel mensen misschien afschrikken, maar wanneer je er in slaagt om alleen op reis te gaan is dat een waardevolle ervaring voor het leven. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat solo reizen ook bepaalde gevaren met zich meebrengt. Omwille van deze reden is een goede voorbereiding dan ook van cruciaal belang. Ga jij binnenkort ook alleen op reis? Hou dan absoluut rekening met de 5 belangrijke tips voor solo reizen op deze pagina!

1.) Ga eerst even alleen op vakantie dichtbij huis

Hoe spannend en leuk solo reizen op het eerste zicht ook mag zijn, het is absoluut niet voor iedereen weggelegd, in tegendeel. Voor hele wat mensen lijkt solo reizen in eerste instantie dan ook een beetje eng en daar kunnen we best inkomen. Om te achterhalen of jij je wel echt goed zal voelen bij solo reizen wordt er aangeraden om niet meteen een lange en verre solo reis te maken. Probeer het dan ook eerst even uit, bijvoorbeeld met een weekendje weg dichtbij huis.

2.) Zorg voor voldoende financiële middelen

Tijdens het ondernemen van een solo reis moet je er uiteraard rekening mee houden dat je op niemand kan terugvallen. Dit geldt onder meer voor het financiële aspect van je reis. Wanneer je samen gaat reizen met je partner, een vriend of vriendin of een familielid kan je in het slechtste geval wel even geld lenen. Dat is niet mogelijk tijdens het ondernemen van een solo reis. Vooraleer een vakantie alleen te ondernemen zal je dan ook even voor jezelf moeten uitmaken of er wel voldoende geld op je bankrekening staat. Maak bovendien ook steeds een planning op die rekening houdt met je beschikbare budget. Dit is onder meer van belang voor je overnachtingsplaatsen tijdens je solo reis.

3.) Zorg voor lichte, comfortabele bagage

Als je alleen gaat reizen moet je uiteraard zelf ook alle bagage overal mee naartoe sleuren. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om je bagage zo licht en comfortabel mogelijk te houden. Voorkom bovendien absoluut dat je gebruik moet maken van meerdere koffers of rugzakken. Heb je onverhoopt toch iets thuis vergeten? Dan is de kans bijzonder groot dat je dit op je vakantiebestemming gewoon alsnog kan aankopen. Dit geldt niet in het minst voor extra kleding die je mogelijks te weinig hebt meegenomen.

4.) Loop niet te koop met waardevolle spullen

Eigenlijk geldt voor iedereen die op reis gaat dat het niet interessant is om opzichtig te koop te lopen met waardevolle spullen. Echter is dit nog het meest het geval voor mensen die solo reizen ondernemen. Toeristen zijn vaak het doelwit van criminelen en dat geldt in het bijzonder voor mensen die alleen reizen. Wil je toch graag een mooi uurwerk of een mooie halsketting meenemen om te dragen tijdens het diner? Dan wordt het aangeraden om deze spullen tijdens het maken van een uitstap veilig in het kluisje van je hotel te bewaren.

5.) Probeer te slapen in dorms in hostels

Je moet er natuurlijk voor te vinden zijn, maar het kan bij solo reizen altijd interessant zijn om te slapen in zogenaamde dorms in hostels. Het delen van een kamer zorgt er voor dat je heel eenvoudig nieuwe reisgezellen kan leren kennen. Ga je iets drinken tijdens je vakantie? Neem dan plaats aan de bar. Ook daar zal je er namelijk zonder twijfel in slagen om sneller contact te leggen met anderen. Wees bovendien tijdens het ondernemen van solo reizen altijd sociaal en sluit je dus niet af door continue op je smartphone bezig te zijn.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook

Close
Back to top button
Close