Baby & KindTips

5 leuke en betaalbare verjaardagscadeaus voor voetballertjes

Er zijn zo van die kinderen die je van het voetbalveld af moet sleuren, waarna ze gaan slapen in hun favoriete voetbaltenue en met hun voetbalschoenen naast hun bed. Als je voor hun verjaardag wil uitpakken met een cool cadeau hoef je het dan ook niet te ver te zoeken. Hieronder alvast heel wat inspiratie met enkele leuke cadeaus voor voetballertjes.

Derbystar Multikick Mini

De Derbystar Multikick Mini is een voetbal die is ontworpen voor techniektrainingen. De bal heeft een elastische band die bijvoorbeeld aan je hand wordt vastgemaakt. Het staat je toe om je schot, balans en balaanname te verbeteren. Het is niet alleen nuttig voor veldspelers, maar ook voor keepers. Bovendien kan de jarige er overal mee aan de slag: in de tuin, op het kunstgras of op het pleintje. En het is ook nog eens een heel betaalbaar verjaardagscadeau: voor zo’n 20 tot 25 euro haal je het al in huis.

Een trainingspak van Clan De Banlieue

De naam Clan De Banlieue verwijst naar de Franse achterstandswijken waar talloze topvoetballers hun eerste voetbalstappen zetten. In de dekselse halve finale van de wereldbeker stonden er zo maar liefst vier banlieusards in de basis tegen België: Paul Pogba, N’Golo Kanté, Blaise Matuidi en Kylian Mbappé. Zij zijn toch niet van de minste. Dit streetfashionlabel is duidelijk geïnspireerd op merken als Balenciaga, maar is wel een stuk goedkoper. Een T-shirt kost je zo’n 45 euro en een voor een Clan De Banlieue trainingspak betaal je 140 tot 150 euro.

Shirt van hun favoriete speler

Het is een van de populairste cadeaus voor jonge voetballers: een voetbalshirt van hun favoriete ploeg. Dergelijke officiële voetbalshirts kan je niet alleen bedrukken met de naam van de jarige, maar kan je ook kopen met de naam van hun favoriete speler. Een kindershirt van Anderlecht kost bijvoorbeeld 55 euro, dat van Brugge kost je 70 euro.

Het is wel belangrijk dat je vooraf informatie inwint zodat je geen miskoop doet. Zo hoorden wij bijvoorbeeld eens het verhaal van een jonge Anderlechtfan die van zijn oma een shirtje kreeg van Olivier Deschacht. De jonge voetbalfan was helemaal ontroostbaar en het verjaardagsfeestje was meteen afgelopen. Vraag dus best eerst even aan mama of papa welke spelers er al dan niet in de bovenste schuif liggen.

Voetbalgames

Er zijn maar weinig voetballertjes die niet helemaal gek zijn van voetbalgames. Naast het populaire FIFA, waarvan er elk jaar een nieuwe versie uitkomt, zijn er nog talloze andere games die hen kunnen bekoren. Denk bijvoorbeeld aan eFootball PES of aan Football Manager, een voetbalsimulatiespelserie waarbij de speler in de huid kruipt van een voetbaltrainer. Als de jarige geen spelconsole heeft, zijn er ook voetbalgezelschapsspellen. Voorbeelden daarvan zijn Het Grote Erger Je Wel Voetbalspel, Voetbalbrein en 5 Points Voetbal Editie. Zorg er wel voor dat alle broertjes en zusjes kunnen meespelen zodat je zeker niemand buitenspel zet.

Voorleesboekjes of stripverhalen

Voor de jonge voetballertjes is een voetballeesboek altijd leuk. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de leeftijd van de jarige. Een leuk voorleesboek voor jonge kinderen is bijvoorbeeld Voetballen met Muis van Lucy Cousins.

Voor kinderen vanaf zes jaar zijn er ook talloze strips die in het plaatje passen. Een klassieker is bijvoorbeeld De Jacht op een Voetbal van Jommeke. Daarnaast is er natuurlijk nog F.C. De Kampioenen en bovendien zijn er soms ook specials te verkrijgen. In de sportcollectie van Dupuis vind je bijvoorbeeld strips over Arsenal FC, FC Barcelona, Standard de Liège en Club Brugge KV. Ook hier geldt natuurlijk dat je niet moet komen aandraven met een strip van FC Barcelona als het kindje helemaal gek is van het Real Madrid van Eden Hazard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close