Tips

Belgen steeds meer geïnteresseerd in vegetarische maaltijden

Minder vlees nuttigen is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor het dierenwelzijn en onze aarde. Steeds meer Belgen beseffen zich daarom ook dat minder vlees eten belangrijk is voor mens, dier en milieu. HelloFresh ziet deze trend ook steeds groter worden. Klanten kiezen namelijk steeds meer voor de vegetarische maaltijdbox zonder vis of vlees, maar wel met veel groenten. In 2019 en 2020 was 32% van de verkochte maaltijdboxen vegetarisch, maar in 2021 is dit percentage al gestegen naar 38%.

Vegetarisch vooral in Vlaanderen

Tijdens de lockdown in de pandemie was het een hele tijd niet mogelijk om te dineren in je favoriete restaurant. Veel mensen brachten daarom meer tijd in de keuken thuis door en haalden hun inspiratie van het internet. Opvallend is dat uit data-onderzoek is gebleken dat er in Vlaanderen meer naar vegetarische maaltijden werd gezocht dan in Wallonië. Vlaanderen scoorde namelijk 53 wanneer het om “vegetarisch eten” ging, terwijl Wallonië slechts 33 scoort op “végétarien”.

Vegetarisch vooral in Vlaanderen

Favoriete vleesvervangers

Benieuwd naar wat vegetariërs dan wel eten als er geen vlees genuttigd wordt? Uit Google-data blijkt dat er in Vlaanderen in de afgelopen 12 maanden maar liefst 9.600 zoekopdrachten waren die gerelateerd zijn aan vega (ham)burgers. Andere populaire vegetarische gerechten waar men in 2021 veelvuldig naar zocht, zijn vegetarisch stoofvlees en vol-au-vent.

Wereldwijde trend

België scoort hoog in het lijstje van Europese landen die veel vegetarisch eten bestellen bij de maaltijdbox leverancier. Van alle bestellingen wereldwijd is ongeveer eenderde gebaseerd op groenten. België zit boven dit gemiddelde met 38,4%. Zwitserland staat bovenaan met maar liefst 46,5%. Groot-Brittannië scoort daarentegen weer relatief laag: slechts 17,4% van de bestellingen zijn hier vegetarisch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close