Wonen

Breng rust in je woning met een landelijke zetel

Bij de landelijke stijl denk je onmiddellijk aan rust, een kalme omgeving, groen en natuurlijke materialen. Voor meubelen komt dit neer op hout, stoffen bekleding en vrij neutrale kleuren zoals bruin en beige. Het hele plaatje straalt rust uit en dat heeft een effect op je eigen beleving. Je komt tot rust na een hectische dag of na een drukke periode. De stress valt van je af. Als jij dit gevoel wilt beleven in je interieur, dan zit je goed met de landelijke stijl!

Kies je landelijke meubels in de juiste kleur

Wil jij bijvoorbeeld een zetel kopen voor je landelijke woning? Waar moet je dan zoal op letten? We gaven het al aan: de uitstraling is zeer belangrijk. Felle kleuren zijn uit den boze. Ga voor bruin, beige of grijs. Wil je toch enigszins kleur aanbrengen in je woninginrichting? Kies dan voor zachte kleuren zoals taupe, olijfgroen, lavendelblauw of zacht poederroze. Je merkt het al: enkel kleuren die ook in de natuur voorkomen zijn aangeraden. De ontwerpers en fabrikanten van landelijke zetels hebben hier oog voor. Je kunt tegenwoordig bijna alle banken, fauteuils, lounge banken en hoekzetels verkrijgen in tientallen kleuren. Zo hoef je je niet tevreden te stellen met een kleurtje dat ergens misschien van verre wel een beetje lijkt op jouw favoriete kleur. Neen, je vindt je zetel gewoon in die ene kleur die perfect bij de rest van je interieur past.

Kies je landelijke zetel in het juiste ontwerp

Kies je landelijke zetel in het juiste ontwerp

Voor een landelijke zetel mag je best groot gaan. Oorspronkelijk waren de zitmeubelen in landelijke woningen gewoon stoer, groot en functioneel. Hou deze stijl aan. Je zetel mag best wel opvallen in je woonkamer. Opvallende zetels die perfect in de landelijke woningen passen zijn de Chesterfield zetels. Ze geven aan je kamer een extra luxueus cachet zonder echter kitcherig over te komen.

Een landelijke zetel combineer je makkelijk met…

Landelijke banken en hoekzetels zijn heel makkelijk te combineren met accessoires. Denk aan dekentjes, sierkussens en vloerkleden in natuurlijke stoffen. Combineer je zetel met een houten tafel, eventueel met metalen onderstel. Ook elementen die rechtstreeks uit de natuur komen, zijn welkom. Denk dan bijvoorbeeld aan een gewei, een boomstronk als onderstel voor een staanlamp of een dierenvacht. Houten schalen en betonlook vazen, glazen stolpen en verweerde stenen sculpturen zijn accessoires die je zetel nog meer tot hun recht laten komen. Hou het vooral rustig en sereen, zo geniet je ten volle van je heerlijke landelijke zetel!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close