Reizen

Citytrip naar Sevilla: 3 tips!

Sevilla is een ongelofelijk leuke stad die door de jaren heen eigenlijk alleen maar stelselmatig populairder is geworden. Het moet dan ook gezegd dat Sevilla voor ieder wat wils te bieden heeft. Ben jij iemand die vooral gaat reizen om andere culturen op te snuiven of zijn het vooral de niet te versmaden culinaire specialiteiten die je aantrekken? In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat Sevilla voor jou heel wat moois in petto heeft. Wij hebben alvast 3 interessante tips voor Sevilla voor jou op een rijtje gezet!

1.) De twee meest bezienswaardige pleinen van Sevilla

Verspreid over de stad Sevilla zijn tal van verschillende pleinen terug te vinden. Het bekendste plein van allemaal luistert uiteraard naar de naam ‘Plaza de Espana’. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen betreft het hier absoluut niet het centrale plein van de stad. In principe is het zelfs één groot gebouw welke beschikt over een centraal plein. Het gebouw werd speciaal gerealiseerd voor de tentoonstelling van 1929, maar is op vandaag nog steeds een pareltje van formaat. Niet alleen de locals, maar ook bezoekers van de stad vertoeven hier dan ook maar wat graag.

Het tweede plein welke je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Sevilla is het ‘Plaza de América’. Dit plein is bijzonder mooi aangelegd en beschikt over prachtige palmbomen en bloemen. Het centrale punt van het plein is een prachtige waterpartij. Niet alleen de uitstraling van dit plein maakt een bezoek de moeite meer dan waard. Dit geldt ook voor de aanwezigheid van verschillende musea zoals het Museo de Artes y Costumbres Populares en het Museo Arqueologico.

2.) Even vluchten in één van de prachtige tuinen en parken

Het kan er in het centrum van Sevilla nog wel eens hectisch aan toe gaan. Gelukkig betekent dit niet dat je die drukte gedurende je volledige citytrip of vakantie moet dulden, in tegendeel. Sevilla staat er namelijk eveneens om bekend over enkele prachtige parken en tuinen te beschikken. Eén van deze parken luistert naar de naam ‘Parque de Maria Luisa’. Dit park speelde een belangrijke rol tijdens de tentoonstelling in het jaar 1929. Zo’n 35 jaar eerder was het de Spaanse prinses Maria Luisa Fernanda die het park had geschonken aan de stad. Tot op dat ogenblik had het prachtige park steeds deel uitgemaakt van het Real Alcazar.

3.) Woon een unieke Flamencoshow bij!

De derde en laatste tip heeft betrekking tot het bijwonen van een unieke Flamencoshow. Deze kan je gaan bekijken in het Museo del Baile welke is gelegen in de historische wijk Santa Cruz. Tijdens het bekijken van een dergelijke show kan je, je niet alleen laten verwonderen door de dansers en zangers, maar ook de uitstekende gitaristen. Absoluut een aanrader voor iedereen die houdt van dans en spektakel!

Extra Tip! Vergeet de Sevilla City Pass niet!

Wil jij tijdens jouw citytrip Sevilla graag zoveel mogelijk ontdekken van de culturele hoogtepunten die deze stad te bieden heeft? Ben je bovendien van plan om tijdens je verblijf ook enkele excursies en / of rondleidingen te gaan ondernemen? In al deze gevallen kan het meer dan de moeite waard zijn om het aankopen van de Sevilla City Pass te overwegen. Hierbij kan je dan ook rekenen op de volgende voordelen:

  • Fast-track tickets voor onder meer het Koninklijk Paleis van Sevilla en de kathedraal van de stad;
  • Ga Sevilla ontdekken met een hop-on hop-off buss en laat je meevoeren langs 12 haltes;
  • Ontvang 20% korting op tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten;

Door gebruik te maken van de Sevilla City Pass kan je onder meer rekenen op een korting van 20 procent op de Guadalquivir Cruise, de Flamenco Shows evenals wedstrijden van FC Sevilla. Ook voor de zogenaamde Tapas Tours evenals allerhande andere rondleidingen evenals excursies geldt een interessante korting van 20 procent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close