BusinessGeld

Cryptocurrencies; een investering voor de toekomst?

Er is inmiddels reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over cryptocurrencies. Heel wat mensen stellen zich nog altijd de vraag of ze er in moeten investeren of niet. De explosieve groei die met name Bitcoin heeft doorgemaakt heeft heel wat mensen de ogen uitgestoken. Dat is logisch, maar de vraag is natuurlijk nog maar of een dergelijke groei op vandaag nog wel mogelijk is. Nagenoeg alle cryptocurrencies hebben immers reeds een stevige meerwaarde laten optekenen in het verleden. Ben jij ook geïnteresseerd in investeren in cryptocurrencies? Zou jij bijgevolg ook graag willen weten of cryptocurrencies nog een investering voor de toekomst kunnen zijn? Neem dan zeker even de informatie door op deze pagina!

Waarom cryptocurrencies interessant kunnen zijn

Laat ons allereerst even kijken naar de reden(en) waarom cryptocurrencies ook vandaag de dag nog interessant kunnen zijn. Het is in eerste instantie zo dat de hele cryptomarkt nog steeds in haar kinderschoenen staat. Ondanks het feit dat met name Bitcoin reeds een aanzienlijke meerwaarde heeft weten te realiseren is het zo dat er nog druk wordt gesleuteld aan reglementering. Bovendien is het ook nog eens zo dat er steeds meer (financiële) producten worden gelanceerd die betrekking hebben tot Bitcoin.

Naast bovenstaande is het ook zo dat de wereld door de jaren en eeuwen heen menig aantal financiële en economische crisissen heeft meegemaakt. In dergelijke tijden kan er worden vastgesteld dat de gewone fiat-valuta’s danig onder druk komen te staan. Denk hierbij niet alleen de euro, maar ook aan de Amerikaanse dollar. Door een stukje van je kapitaal weg te zetten in cryptocurrencies zou je in principe een soort van buffer kunnen inbouwen tegen een economische crisis. Dit dus een beetje vergelijkbaar met een investering die wordt gedaan in edelmetalen zoals zilver en goud.

Cryptocurrencies zijn meer dan Bitcoin alleen!

Wanneer er wordt gesproken over cryptocurrencies blijkt het nog steeds vaak nagenoeg uitsluitend over Bitcoin te gaan. Toch zijn er ook nog heel wat andere projecten op de markt terug te vinden die het overwegen waard kunnen zijn. Met name Litecoin, Ethereum en XRP (Ripple) hebben in het verleden reeds aangetoond over een solide business te beschikken waardoor er een stevige meerwaarde op hun token kan worden gerealiseerd. Uiteraard zijn resultaten uit het verleden nooit een garantie voor de toekomst. Hou hier dus wel rekening mee.

Hou rekening met de risico’s van cryptocurrencies

Cryptocurrencies kunnen in de praktijk zeker interessant zijn om naar te kijken als investering. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er nog steeds significante risico’s aan verbonden zijn. Enkele belangrijke risico’s om bij stil te blijven staan zijn dan ook:

  1. De cryptomarkt is nog niet gereguleerd;
  2. Er vindt op de cryptomarkt ongelofelijk veel marktmanipulatie plaats;
  3. Je investering is niet beschermd en kan dus volledig verloren gaan;
  4. Er zijn op de cryptomarkt heel wat scams terug te vinden;

Ondanks het  feit dat de potentiële opbrengsten van cryptocurrencies dus groot kunnen zijn geldt dit ook voor de risico’s die er aan verbonden zijn. Bedenk jezelf dus goed of je deze risico’s wel wenst te lopen en investeer nooit meer in cryptocurrencies dan dat je kan missen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook

Close
Back to top button
Close