Wonen

De isolerende werking van raamdecoratie

Van raamdecoratie is bekend dat ze een structurele bijdrage kan leveren aan de uitstraling waar een bepaalde ruimte in huis over beschikt. Dit geldt niet alleen voor gordijnen, maar ook voor shutters evenals andere vormen van raamdecoratie. Waar veel mensen echter niet meteen rekening mee houden is dat raamdecoratie ook bij kan dragen aan de isolatiewaarde waar een bepaalde ruimte over beschikt. Wil jij ook graag meer ontdekken over de isolerende werking van raamdecoratie? Dan hoef je niet meer verder te zoeken!

Een optimale isolerende werking met gordijnen

Wil je graag opteren voor het aankopen van raamdecoratie welke over de meest optimale isolatiewaarde beschikt? In dat geval is het altijd interessant om daarvoor te kijken in de richting van gordijnen. Gordijnen staan er om bekend niet alleen de gezelligheid van een bepaalde ruimte naar een hoger niveau te kunnen tillen, daarnaast kunnen ze ook de isolatiewaarde aanzienlijk verbeteren. Wil je er zeker van kunnen zijn dat je kiest voor zo optimaal mogelijk isolerende gordijnen? In dat geval doe je er goed aan om te kiezen voor gordijnen die over een dikkere stof beschikken. Op deze manier zullen ze overigens niet alleen zorgen voor een thermische, maar ook voor een akoestische isolerende werking.

Sowieso kiezen zeer veel mensen in de praktijk voor zware gordijnen als raamdecoratie. Dit niet alleen omdat ze er leuk uitzien, maar ook omdat ze over uitstekende isolerende eigenschappen beschikken. Zelfs dit is nog niet alles. Bovendien is het namelijk ook zo dat gordijnen er om bekend staan over een sterk verduisterende werking te kunnen beschikken. Dit maakt ze dan ook zeer geschikt om bijvoorbeeld in de slaapkamer op te hangen.

Tussen de 20 & 70% isolatiewaarde met plissés

Een alternatief voor gordijnen die eveneens een mooie, visuele meerwaarde kunnen betekenen voor elke ruimte zijn zogenaamde plissés. Deze vorm van raamdecoratie staat er om bekend in eerste instantie het zonlicht voor een specifiek percentage te kunnen blokkeren. Dit zorgt er voor dat ze de warmte op een efficiënte manier buitenshuis kunnen houden. Dat is echter niet alles. Daarnaast staat plisséstof er eveneens om bekend over een sterk uiteenlopende isolatiewaarde te kunnen beschikken. Deze kan uiteenlopend zijn van 20 tot 70 procent. Wil je er zeker van zijn dat jouw plissés over een zo optimaal mogelijke isolatiewaarde beschikken? Vergelijk dan zeker en vast even grondig de verschillende opties die op de markt zijn terug te vinden.

Isolerende rolgordijnen, zeker ook een optie!

Niet alleen bij gewone gordijnen, maar ook bij rolgordijnen is de stof waar gebruik van wordt gemaakt ongelofelijk belangrijk voor de isolatiewaarde die kan worden gerealiseerd. Transparante rolgordijnen staan er bijvoorbeeld om bekend over een dunne stof te beschikken. Het gevolg hiervan is dat je vaak door de gordijnen heen kan kijken. Een transparant rolgordijn zal bijgevolg als vanzelfsprekend ook over de minst goede isolerende werking beschikken. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn op hun beurt wat dichter van stof waardoor ze aanzienlijk beter weten te isoleren. Voor verduisterende rolgordijnen geldt niet alleen dat ze over een dikkere stof beschikken, daarnaast zijn ze ook uitgerust met een speciale coating. Dit zorgt er voor dat het onmogelijk wordt om nog door de stof heen te kijken. Verduisterende rolgordijnen staan er mede omwille van deze reden om bekend over extra isolerende eigenschappen te beschikken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close