Baby & Kind

De meest populaire merken kinderzitjes uitgelicht

Als je een kinderzitje zoekt, wil je natuurlijk dat dit kinderzitje helemaal veilig is. Daarom geven mensen vaak de voorkeur aan populaire merken zoals Maxi-Cosi of Thule. Hieronder bespreken we de populairste merken. Bekijk hier alle kinderzitjes en vind ook een aantal andere merken terug.

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi is een van de populairste merken van kinderzitjes voor in de auto. Deze systemen gaan heel ver op het gebied van veiligheid, waarbij het bijvoorbeeld slimme kussens gebruikt die ouders verwittigen wanneer ze hun kind in de auto dreigen te vergeten. Bij oplopende temperaturen en zonder voldoende vocht kan dat uiteraard dramatische gevolgen hebben. Daarnaast kan je de kinderstoelen van Maxi-Cosi vrijwel altijd via een adapter aan de kinderwagen bevestigen.

Thule

De Thule kinderzitjes hebben een bijzondere geschiedenis. De fabrikant was aanvankelijk een producent van vismateriaal, omdat het assortiment later werd uitgebreid met sportieve fietsbenodigdheden konden ook kinderzitjes niet ontbreken. Onder andere omwille van de hoogwaardige kwaliteit en de uitstekende veiligheid werden deze kinderzitjes al snel heel populair. Thule heeft zowel kinderzitjes voor vooraan op de fiets als voor achterop. Deze kinderzitjes zijn heel stevig en gemaakt van schokabsorberend materiaal, wat natuurlijk noodzakelijk is als je de sportieve ambities van Thule in het achterhoofd houdt. Toch zijn deze kinderzitjes ook in stedelijke omgevingen een meerwaarde.

meest populaire merken kinderzitjes

Bobike

Bobike is een Nederlands merk dat het aanvankelijk vooral bij onze noorderburen goed deed, maar tegenwoordig ook in Vlaanderen op wat populariteit kan rekenen. Het levert veilige en stevige kinderzitjes die er ook altijd heel fraai uitzien. Het mag dan ook niet verbazen dat ze bijvoorbeeld al de IF Design Award in de wacht wisten te slepen. Een andere reden waarom de Bobike-kinderzitjes zo populair zijn, is omwille van hun duurzaamheid. Zo hergebruikt de fabrikant het afvalmateriaal om er spatborden van te maken. En ten slotte zijn de kinderzitjes van Bobike eigenlijk gewoon heel goed betaalbaar.

Polisport

Polisport is een populair budgetmerk. Het is een Portugees merk van diverse kunststofproducten voor de motor- en wielrensport. Ook kunststof kinderzitjes en kinderfietshelmen worden door Polisport gemaakt. Hoewel het telkens gaat om betaalbare modellen valt er op de kwaliteit niks aan te merken. Uiteindelijk is dat ook logisch, want ook de kinderzitjes van Polisport moeten aan de strenge eisen van de norm EN 14344 voldoen. Wel is het zo dat het over het algemeen om vrij eenvoudige modellen gaat die visueel niet meteen de vrolijkste van de klas zijn.

Er zijn verschillende onafhankelijke instanties die de kwaliteit en veiligheid bevestigen. Zo was de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest eerder al heel lovend over de Polisport Guppy Maxi+ FF, door hen getest volgens de eisen van de norm EN 14344.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close