GeldLifestyleReizen

De reisverzekering; geen overbodige luxe!

Vooraleer op reis te vertrekken zijn er uiteraard heel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Eén van deze zaken is het afsluiten van een reisverzekering. Veel mensen proberen te besparen op hun vakantie door zo’n verzekering niet af te sluiten. Dat is natuurlijk mogelijk, want een reisverzekering is niet verplicht. Dit gezegd zijnde is het echter belangrijk om jezelf de vraag te stellen of dit wel echt interessant is. Er voor kiezen om geen reisverzekering af te sluiten zorgt er namelijk voor dat je wordt blootgesteld aan verschillende, niet onaanzienlijke risico’s. Het mag dan ook duidelijk zijn, ga je binnenkort op reis? Overweeg dan zeker en vast om een reisverzekering af te sluiten!

Wat is een reisverzekering precies?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat een reisverzekering nu precies is. Het betreft hier namelijk een verzekering die jou en je familie kan beschermen tegen verschillende risico’s die voor kunnen komen tijdens de vakantie. Denk hierbij niet alleen aan ongeval en pech, maar ook aan ziekte. Standaard is het zo dat een reisverzekering doorgaans de volgende dekkingen voorziet:

  1. Bijstand aan personen;
  2. Bijstand aan een voertuig;

De waarborg bijstand aan personen dekt alle risico’s in die betrekking hebben tot niet alleen ziekte en ongeval, maar ook overlijden. In principe zijn deze dekkingen standaard in alle reisverzekeringen, maar dat betekent niet dat de voorwaarden die er aan verbonden zijn niet kunnen verschillen. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om de reisverzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Wat de bijstand aan het voertuig betreft geldt dat deze waarborg in voege gaat bij panne met de wagen. Voor deze waarborg geldt dat er in de praktijk heel wat reisverzekeraars zijn die pechverhelping aanbieden als een vorm van optimale bijstand bij een reisbijstand. Ook op dit vlak geldt dus dat je goed de geldende voorwaarden dient te controleren van je reisverzekering.

Welke reisverzekeringen bestaan er?

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat de ene reisverzekering de andere niet is. We maken op de markt dan ook een onderscheid tussen verschillende soorten reisverzekeringen. Het gaat hierbij concreet om:

  • De tijdelijke reisverzekering;
  • De doorlopende reisverzekering;

Voor welk type van reisverzekering jij uiteindelijk gaat kiezen is vooral afhankelijk van het aantal reizen die je per jaar onderneemt. Ga je niet één keer op vakantie, maar wel regelmatig? Boek je dus niet alleen een zomer-, maar ook een wintervakantie en vaak ook nog wat weekendjes tussendoor? In dat geval is een doorlopende reisverzekering financieel en praktisch het interessantst. Ga je slechts één keer per jaar op vakantie? Dan is een tijdelijke reisverzekering de beste keuze.

Hoe een reisverzekering afsluiten?

Ben jij er ook van overtuigd dat een reisverzekering afsluiten een goed idee is? In dat geval zal je ook even moeten bekijken hoe je deze nu precies moet aanvragen. Er bestaan op dit vlak verschillende mogelijkheden. Een reisverzekering aanvragen kan namelijk niet alleen gebeuren bij een verzekeringsmaatschappij. Ondanks het feit dat dit wel wordt aangeraden zou je bijvoorbeeld ook je verzekering kunnen afsluiten bij een reisbureau. Let wel, ga je voor deze laatste optie? Hou er dan rekening mee dat de lagere kostprijs van je reisverzekering bij een reisorganisatie doorgaans het gevolg is van een (aanzienlijk) beperktere dekking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close