Reizen

De 3 top bezienswaardigheden van Alicante

Alicante staat bekend omwille van heel wat verschillende redenen. In eerste instantie vormt deze bruisende stad het beginpunt voor menig aantal bezoeken aan de Costa Blanca. De internationale luchthaven van Alicante geeft dan ook toegang tot plaatsen als Benidorm, Torrevieja, Calpe evenals natuurlijk Moraira. Toch is Alicante zoveel meer dan alleen maar de plaats waar een internationale luchthaven is terug te vinden. Ook de stad Alicante zelf heeft namelijk heel wat moois voor reizigers in petto. Welke bezienswaardigheden je hier zeker niet mag missen vertellen we je graag op deze pagina!

1.) Het Castillo de Santa Bárbara

Bij een bezoek aan Alicante kan je niet om de aanwezigheid van het Castillo de Santa Bárbara heen. Dit kasteel is dan ook terug te vinden hoog uittorent boven de stad op de berg Benacantil. De hoge ligging waar het fort over beschikt (op een hoogte van zo’n 116 meter) zorgde er voor dat ze in het verleden als ideaal werd bestempeld om onverwachte bezoekers een warm welkom te geven. Over het ontstaan van het fort bestaat discussie. Verschillende aanwijzingen die zijn gevonden dateren de beginjaren ergens ten tijde van de negende eeuw. Toch houden de meeste experts het op de zestiende eeuw. Er werd reeds in het jaar 1963 voor gekozen om het kasteel open te stellen voor het publiek. Om de toegankelijkheid van deze site te verbeteren werden er bovendien twee liften geïnstalleerd.

2.) De Explanada de España

De tweede absolute top bezienswaardigheid van Alicante luistert naar de naam Explanada de España. Deze prachtige promenade nodigt eigenlijk de klok rond uit om een bezoekje aan te brengen. Je kan hier dan ook prachtige wandelingen maken helemaal vanaf de haven van Alicante tot aan het Canalejas Park. Wat een bezoek aan de Explanada de España extra aantrekkelijk maakt, zeker tijdens de vaak hete zomermaanden is haar ligging op een boogscheut van de zee. Deze zorgt er namelijk voor dat er hier regelmatig een deugddoend zeebriesje valt te bespeuren. Aan de Explanada de España zijn niet alleen heel wat uitnodigende terrasjes terug te vinden, daarnaast kan je hier ook heel wat fijne kraampjes terugvinden boordevol met leuke snuisterijen.

3.) Het Plaza del Ayuntamiento

Het Plaza del Ayuntamiento is niet alleen een belangrijk plein in Alicante, daarnaast kenmerkt ze zich ook nog eens door een zeer statige uitstraling. De aanwezigheid van het stadhuis in prachtige barokstijl draagt hier uiteraard beslist haar steentje in bij. Dit stadhuis komt van de hand van architect Lorenzo Chápuli en werd gebouwd ten tijde van de achttiende eeuw. De gebouwen die zijn terug te vinden aan dit plein zijn door de jaren heen uitstekend onderhouden. Dit zorgt er voor dat de waardevolle kenmerken van de voorbije eeuwen ook vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar zijn. Merk bovendien aan de ingang van het stadhuis ook de ‘Cota Cero’ op. Het betreft hier een punt welke wordt gebruikt om de hoogte van verschillende Spaanse steden boven de zeespiegel te meten.

Tip! Een citytrip naar Alicante hoeft niet duur te zijn!

Wil jij ook graag kennismaken met alle top bezienswaardigheden die Alicante voor haar bezoekers in petto heeft? In dat geval hoef je daarvoor niet noodzakelijkerwijs over een groot budget te beschikken, in tegendeel. Het is dan ook perfect mogelijk om bijvoorbeeld voordelige vliegtickets Alicante te boeken. Hiervoor kan je onder meer een beroep doen op verschillende prijsvechters zoals Ryanair en Vueling die naar Alicante vliegen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close