LifestyleReizen

Deze soorten vakanties zullen sowieso mogelijk zijn in 2021

Of er deze zomer een EK-vakantie op de agenda zal staan, blijft onduidelijk. De vaccins zitten eraan te komen, maar we weten nog steeds niet wanneer alles weer normaal wordt. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je geen vakantieplannen kunt maken. Hieronder vind je de verschillende vakanties die vrijwel zeker mogelijk zullen zijn. Het hoeft niet te verbazen dat daarbij natuur en sociale afstand centraal staan.

Campervakantie in het buitenland

Hoewel het er steeds meer op lijkt dat hotels niet meer snel zullen worden gesloten, nemen we toch het zekere voor het onzekere en kiezen we voor de camper. Met de camper zit je ook altijd veilig in je eigen bubbel en kan je eenvoudiger de afstand bewaren. Je kan ook veel beter anticiperen op onverwachte wendingen. De Moezel afrijden, het zuiden van Frankrijk ontdekken of lekker naar Oost-Europa: het kan allemaal. En als het ergens fout lijkt te gaan, rijd je gewoon door naar een andere bestemming.

Wandelvakantie in België

Tijdens een wandelvakantie kan je iets minder goed anticiperen op onverwachte gebeurtenissen, maar het voordeel is natuurlijk dat zo’n wandelvakanties vaak in vrij afgelegen gebieden zijn. Hierdoor kan je genieten van de rust en de natuur, zonder dat je coronagevaar loopt of anderen in gevaar brengt. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat je alles heel compact mee kan nemen en dat je een goede wandelrugzak hebt. Zo’n wandelrugzak kan je eenvoudig en zonder sociaal contact kopen via gespecialiseerde websites als CAMPZ.

Omdat we niet weten wat er in het buitenland zal gebeuren en we er minder eenvoudig op kunnen anticiperen, kiezen we in dit geval wel voor een Belgische wandelroute. De drukte laten we links liggen en zo komen we automatisch uit in het zuiden van het land.

Als je liever in Vlaanderen blijft, kan je ook de Streek-GR Vlaamse Ardennen ontdekken. Deze route begint en eindigt in Oudenaarde en neemt je mee naar de mooiste plekjes in steden en gemeenten als Ronse, Geraardsbergen, Brakel en Zwalm. Het voordeel is dat je er verschillende bivakzones vindt waar je gratis mag kamperen in je eigen tent. Natuurlijk moet je je dan wel aan een aantal afspraken houden. Je mag bijvoorbeeld niet de natuur verstoren of je afval achterlaten.

Vakantiehuisje huren in Friesland

Vakantiehuisje huren in Friesland

Tijdens de zomervakantie kwamen toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem en de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus overeen dat de grenzen tussen Nederland en België niet meer zouden sluiten, ook niet wanneer er na corona ooit nog een ander virus opdoemt. Zo’n zekerheid heb je natuurlijk niet als je naar Sao Tomé en Principe of Madagaskar wil.

Daarom valt een vakantie in Nederland zeker te overwegen. Kies ook daar voor een rustig plekje. Friesland heeft bijvoorbeeld veel te bieden. Je kan er wandelen of fietsen in het Nationaal Park de Alde Feanen, waar je soms wel eens een pony of een koe moet ontwijken, zwemmen in het Tjeukemeer of je kan jezelf helemaal afzonderen op het Waddeneiland Schiermonnikoog. Daar vind je ook een nationaal park en met wat geluk kan je al eens een zeehond spotten. Verblijven doe je gewoon op een camping of in een vakantiehuisje. Informeer natuurlijk wel altijd even naar de in Nederland geldende coronamaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close