Reizen

Dit moet je zien tijdens een rondreis door Peru!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Peru en wil je verschillende delen van het land zien? Lees dan gauw verder. Hieronder staan een aantal plekken die zeker niet kunnen ontbreken tijdens een rondreis Peru!

Machu Picchu

Bijna iedereen die Peru bezoekt, gaat naar Machu Pichhu. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een prachtige 600 jaar oude Inca-stad op een hele hoge berg, die je alleen kunt bereiken met een dagenlange trekking of met de trein Aguas Calientes. Als je kiest voor de trekking, is het handig als je over een goede fysieke conditie beschikt. Met de trein gaan heeft als voordeel dat je de Inca-stad al in de vroege ochtend kan aanschouwen. Dan is het licht op zijn mooist én zijn er de minste toeristen. Machu Picchu blijft nou eenmaal een toeristische trekpleister, bereid je daar dus op voor!

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en als je het land met het vliegtuig binnenkomt, zul je landen in de hoofdstad. Er zijn niet veel bijzondere bezienswaardigheden te zien in de hoofdstad, maar het is wel een goede plek om tot rust te komen na een lange vlucht. Er zijn veel goede hotels waar je even lekker kan bijslapen en waar vanuit je de stad goed kan verkennen. Je vind er verder veel leuke restaurantjes, barretjes en winkels waar je goed kan eten en shoppen. Zo krijg je alvast een eerste indruk van de Peruaanse cultuur!

Arequipa

Arequipa

Arequipa is een zogenoemde ‘witte stad’ en een van de mooiste steden in heel Peru. Bijna alle gebouwen zijn gemaakt van zilverwit sillar, wat gesteente is uit een vulkaan in Peru. Het leuke is dat je de vulkaan vanaf de stad kunt zien. Verder kun je hier genieten van de typische Peruaanse cultuur en in authentieke restaurantjes en barretjes eten en drinken. Het klimaat van de stad is heerlijk, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur ligt vrijwel altijd rond de 23 graden. Kortom, een heerlijke plek om een dag of 2/3 te vertoeven!

Cusco

Cusco is de ideale plek om een paar dagen lang te verblijven. Vanuit deze plaats kun je namelijk veel bezienswaardigheden bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de Rainbow Mountain, de zoutterrassen van Maras en het Humantay Lake. De stad zelf is ook erg leuk om in te verblijven en heeft ook een aantal mooie bezienswaardigheden. De perfecte plek om even bij te komen van een lange trekking naar Machu Picchu en je rustdagen af te wisselen met een bezoekje aan een van de mooie bezienswaardigheden.

Hopelijk heb je lang genoeg de tijd om al deze plekken te bezoeken tijdens jouw rondreis door Peru. Kiezen zal lastig worden! 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook

Close
Back to top button
Close