Wonen

Dit zijn de meest verkochte zaagmachines van 2021

Er bestaan verschillende soorten zaagmachines die allen geschikt zijn voor specifieke klussen. Een decoupeerzaag gebruik je bijvoorbeeld voor detailwerk, terwijl een reciprozaag ideaal is voor het grovere werk. Net zoals we het eerder al deden voor kinderzitjes, zochten we deze keer voor je uit wat de meest verkochte zaagmachines van 2021 zijn. We deden dit voor vier soorten zaagmachines: de reciprozaag, de afkortzaag, de decoupeerzaag en de kettingzaag. Uiteraard is populariteit lang niet altijd een garantie op kwaliteit, maar bij deze modellen lijkt dat alvast snor te zitten.

Meest verkochte reciprozaag: Bosch PSA 700 E

De Bosch PSA 700 E is veruit de populairste reciprozaag. Onder andere op bol.com voert het de lijst met populairste reciprozagen aan. Daarnaast is het er ook als beste beoordeeld, met een gemiddelde reviewscore van 96%. Deze reciprozaag zaagt door vrijwel elk materiaal, gaande van hout over metaal tot flexibel bimetaal. Een minpunt is wel dat deze reciprozaag minder geschikt is voor fijn zaagwerk. Volgens Zaagwijzer.nl, de onafhankelijke Nederlandse expert op het gebied van zaagmachines, is het echter niet de beste reciprozaag. Die eer gaat volgens hen naar de Makita DJR186ZK. Het gaat daarbij om een accureciprozaag, terwijl de Bosch PSA 700 E besnoerd is.

Meest verkochte afkortzaag: Metabo KGS 254 M

De meest verkochte afkortzaag van 2021 is de Metabo KGS 254 M. Deze afkortzaag wordt bovendien heel goed ontvangen bij consumenten. Net zoals de meest verkochte reciprozaag krijgt het een gemiddelde reviewscore van 96% op bol.com. Volgens Zaagwijzer.nl is het zelfs de beste overall-afkortzaag van 2021 en dat wil toch iets zeggen. Bij de Metabo KGS 254 M reken je op een 48-tands zaagblad en kan je dankzij de trekfunctie dikkere balken met een breedte tot 30,5 cm zagen. De zaagkop is links kantelbaar en dankzij de vergrendelpunten kan je de zaag ook heel precies instellen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze afkortzaag ongelofelijk populair is.

Meest verkochte decoupeerzaag: Bosch PST 1000 PEL

De Bosch PST 1000 PEL is een indrukwekkende en veelzijdige decoupeerzaag die goede scores kan voorleggen op bol.com. Daarnaast behoort het tot het lijstje met best beoordeelde decoupeerzagen op Coolblue. Het is dan ook een professionele decoupeerzaag met een aangenaam prijskaartje. Het beschikt onder meer over een blaasfunctie die ervoor zorgt dat de zaaglijn altijd proper blijft. Daarnaast is het voldoende krachtig om sneden van 10 centimeter te maken. Zowel de af-en-toeklusser als de fanatieke doe-het-zelver zal er veel plezier aan beleven. Voor professionals zijn er uiteraard nog betere oplossingen, maar dan moet je wel wat dieper in de geldbuidel tasten.

Meest verkochte kettingzaag: Bosch UniversalChain 35

Ten slotte moeten we het nog hebben over de meest verkochte kettingzaag: de Bosch UniversalChain 35. Het is een lichtgewicht van slechts 4,2 kilogram die bovendien ook ergonomisch en slim is ontworpen. Aan de zijkant bevindt zich bijvoorbeeld de smeerolietank die eenvoudig bij te vullen is. Tegelijkertijd rekent het toch op een krachtige motor van niet minder dan 1.800 watt. Deze motor zorgt voor een kettingsnelheid van 12 meter per seconde, waardoor je behoorlijk goed kunt zagen. Wat ons betreft, is het dan ook een absolute aanrader.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close