LifestyleTipsZakelijk

Eenvoudig een kleine kantoorruimte inrichten met deze tips

Met de juiste inrichting kun je eenvoudig een fijne werkomgeving creëren. Het aantal vierkante meters doet er niet toe, maar toch kan het lastig zijn om een kleine kantoorruimte in te richten. Neem bijvoorbeeld kasten. Kasten zijn handige opbergers, maar nemen ook meteen erg veel ruimte in beslag. Ben je toe aan een nieuwe kantoorinrichting of ga je verhuizen met je onderneming? In dit artikel lees je hoe je een kleine kantoorruimte kunt inrichten, zonder dat het een opgepropt hok wordt.

Ga voor stijlvol en functioneel

Het inrichten van een kantoorruimte kan lastig zijn. Waar komt het bureau en waar kun je alle administratie opbergen? Deze vragen zijn vooral lastig te beantwoorden tijdens het inrichten van een klein kantoor. Gelukkig zijn er voldoende manieren om een kantoor zo optimaal mogelijk in te richten. Dit kan met verschillende soorten kantoormeubilair en de juiste balans tussen kleuren en licht. Kom je er niet uit? De adviseurs van SKEPP helpen je graag bij het maken van een geschikt plan.

Zorg voor voldoende daglicht

Zorg voor voldoende daglicht

Daglicht zorgt voor creativiteit en is dus onmisbaar in een kantoorruimte. Een tekort aan daglicht kan ervoor zorgen dat je sneller vermoeid raakt, waardoor concentratie afneemt. Daarnaast creëer je met daglicht optisch meer ruimte in je kantoor. Heb je kleine ramen? Laat dan de planten en raamdecoratie achterwege. Het is slim om je bureau zo neer te zetten, dat het is gericht naar buiten of naar een open ruimte in plaats van tegen de muur. DIt zorgt ervoor dat je kantoor meteen een stuk ruimer aanvoelt. 

Gebruik de juiste verlichting

Je weet nu dat daglicht erg belangrijk is voor de inrichting van een kantoor. Toch mag ook de verlichting niet ontbreken. In België telt het jaar veel donkere dagen, waardoor de juiste verlichting onmisbaar is. Wij raden je aan om voor witte verlichting aan het plafond te gaan in plaats van voor een leuke sfeerlamp met warm licht. Witte verlichting voelt namelijk aan als daglicht. Bovendien bespaar je ruimte door het licht aan het plafond te hangen, waardoor je kantoor groter lijkt.

Kies het juiste kantoormeubilair

Hoe meer meubels en accessoires, hoe kleiner en voller een kantoor lijkt. Accessoires zijn enorm leuk, maar zorgen ook voor rommel. Heb je een klein kantoor? Dan raden wij je aan om voor een groot wit of een groot houten bureau te kiezen. Vervang alle kleine accessoires voor 1 grote eye-catcher en je bent bijna klaar! Als je kiest voor een groot bureau, dan moet je niet ook nog een grote kast in de ruimte plaatsen. Grote kasten nemen namelijk onnodig veel ruimte in beslag. Probeer opbergruimte te creëren met bijvoorbeeld een ladekast of boekenplanken met opbergboxen.

Opbergboxen zijn dé ideale manier om meer opbergruimte te creëren. Op deze manier voorkom je dat als er klanten komen het hele kantoor volstaat met mappen en andere kantoorartikelen. Bovendien nemen opbergboxen weinig ruimte in. Wil je toch lievere een kast? Ga dan voor een hoge, smalle en dichte kast. Dat zorgt voor een opgeruimd uiterlijk aan je kantoor.

Gebruik niet teveel kleur en kies een plant

Ga je een klein kantoor huren in Antwerpen of ben je niet in staat om de kleuren van je kantoor te veranderen? Niet getreurd. Wij raden mensen met een kleine kantoorruimte aan om niet te veel kleur te gebruiken. Een felle kleur op de muur kan heel gaaf zijn, maar het maakt een kleine ruimte optisch nog kleiner. Kies voor een lichte kleur en dan vooral wit! Dit maakt een kantoor optisch groter en zorgt ook nog eens voor een frisse uitstraling. Bovendien reflecteren witte muren het licht, wat ervoor zorgt dat een kantoor ruimer aanvoelt. De kleur wit klinkt niet heel sexy, maar is juist heel eenvoudig te combineren met verschillende stijlen.

Natuurlijk mag je best wel een beetje kleur toevoegen aan je inrichting. Bijvoorbeeld met een kantoorplant! Groen valt lekker op en bovendien brengen planten heel wat voordelen met zich mee.

Ga aan de slag

Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Maak gebruik van de tips om van jouw kleine kantoorruimte een geschikte werkruimte te maken. Zorg voor voldoende licht, glazen wanden en maak gebruik van de juiste kleuren. We wensen je veel werkplezier in je nieuwe werkomgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close