BusinessTips

Freelance jobs, dé win-win situatie voor werknemers en werkgevers

De economie heeft het moeilijk in deze tijden. Daarom wordt er over budgetten tweemaal nagedacht vooraleer men uitgaven doet. Op de personeelsbezetting is dit duidelijk van toepassing. Budgetten worden hier zo efficiënt mogelijk te benut. Anderzijds gaat een werknemer zijn tijd ook zo goed mogelijk benutten. Hoe meer inkomsten er in het laatje komen, hoe beter. Het leven wordt duurder en door diezelfde onzekerheid in de economie smeden werknemers het ijzer wanneer het heet is. Freelance jobs zijn voor deze beide partijen, werknemers en werkgevers, de beste oplossing om tijd én geld optimaal te besteden.

Hoe werkt freelance jobs precies?

In het woord freelance zit ‘free’, en dat is ook de basis van freelance jobs. Het gaat om het flexibel inschakelen van arbeidskrachten, op momenten die jij het als ondernemer nodig hebt. En als freelancer neem je tijdelijke jobs aan op vrije basis, je bent niet gebonden aan één bepaalde ondernemer. Het voordeel voor jou als werkgever is dat je slechts betaalt voor de geleverde prestaties. En het voordeel voor de freelancer is dat hij of zij zijn tijd zelf kan indelen.

Freelancer als bijberoep? Het kan!

Je kan perfect freelancer zijn als je al een vaste baan hebt. Het is dé ideale manier om meer ervaring op te doen of misschien zelfs in een totaal ander domein terecht te komen. Je volgt bijvoorbeeld avondschool om zelfstandige te worden en daarna ga je je vervolmaken als freelancer in bijberoep. Heel wat jonge ondernemers zijn op die manier begonnen. Of je wilt gewoon wat bijverdienen naast je fulltime baan. Freelance in bijberoep is dan dé oplossing.

Freelancers aannemen als je je zaak opstart

Freelancers aannemen als je je zaak opstart

Freelancers zijn zeer populair bij beginnende ondernemers. Als je nog maar pas gestart bent met je zaak, heb je misschien niet voor elke functie een voltijdse werknemer nodig. Misschien heb je slechts voor een paar uur per week een IT-specialist nodig. En waarschijnlijk zal je boekhouder voldoende hebben aan een paar uur in de maand om je boekhouding te doen. Hetzelfde geldt voor je HR-functies. Het aanwerven van nieuwe medewerkers en het beheren van de lonen en andere sociale aangelegenheden zal in het begin van je onderneming geen fulltime job zijn. Zo zijn er nog een heel aantal voorbeelden op te noemen waarin freelancers de ideale oplossing zijn.

Expertise opdoen, expertise gebruiken

Het grote voordeel van freelancers is dat je pure expertise in huis haalt. Je hoeft geen tijd meer te besteden aan het opleiden van je experts. Freelancers kennen hun vak door en door en kunnen onmiddellijk aan de slag. Het kan uiteraard gebeuren dat er niet voor 100% een match is tussen jouw bedrijf en de freelancer. In dat geval kies je voor een volgende opdracht een andere freelancer. Zo eenvoudig is dat. Anderzijds doet een freelancer heel wat expertise op doordat hij of zij in vele bedrijven komt, meerdere methodes leert en zich snel aanpast aan nieuwe situaties. Freelance is daardoor voor beide partijen een win-win situatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close