Geld

Het beste krediet vinden hoeft niet moeilijk te zijn

Door de jaren heen is het afsluiten van een krediet steeds normaler geworden. Werd er vroeger eigenlijk maar zelden geld geleend, dan is dat op vandaag wel even anders. Mensen lenen voor een nieuwe auto of een woning, maar even goed ook voor een dure vakantie. Op zich hoeft geld lenen geen probleem te zijn, zolang je maar over de mogelijkheid beschikt om het kredietbedrag terug betalen. Veel mensen maken in de praktijk echter wel de fout om het verkeerde krediet af te sluiten. Het beste krediet vinden voor jouw lening hoeft nochtans niet moeilijk te zijn. De onderstaande tips kunnen je daar in ieder geval perfect mee helpen.

1.) Hoeveel geld wil je gaan lenen en met welk doel?

In eerste instantie moet je voor jezelf uitmaken hoeveel geld je precies wil gaan lenen. Gaat het om een klein bedrag van bijvoorbeeld minder dan 1000 euro? Dan zou je daarvoor kunnen kijken naar een mini lening. Het nadeel van deze kredietvorm is wel dat ze uitsluitend voor de korte termijn kan worden afgesloten. Wil je toch liever een groter bedrag lenen? In dat geval zal je daarvoor willen kijken in de richting van een persoonlijk krediet. Dit is een kredietvorm waarvoor geen aanvullende waarborgen zijn vereist.

Bovenstaande gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er ook heel wat specifieke kredietvormen bestaan. Hiermee bedoelen we kredieten die uitsluitend worden toegekend naar aanleiding van een specifieke investering. Bekende voorbeelden van dergelijke kredieten zijn:

  1. De autolening voor het aankopen van een nieuwe auto;
  2. De hypothecaire lening voor een investering in vastgoed;
  3. De groene lening voor duurzame investeringen zoals zonnepanelen;

Wil jij dus verzekerd zijn van het best mogelijke krediet voor jouw aankoop of investering? Dan is het op z’n minst belangrijk om rekening te houden met de hoogte van lening evenals het doel waarvoor je het geld gaat lenen.

2.) Hoe flexibel moet je krediet zijn?

Het beste krediet is in de praktijk altijd deze die op vlak van voorwaarden het best tegemoet weet te komen aan jouw persoonlijke verwachtingen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn lang niet alle kredietvormen even streng. We maken op dit vlak bijvoorbeeld een onderscheid tussen:

  1. De persoonlijke lening met strikte voorwaarden;
  2. Het doorlopend krediet met flexibele voorwaarden;

Bij een doorlopend krediet is het mogelijk om de einddatum van je krediet te verlengen. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast kan je namelijk ook afbetalingen die je reeds hebt gedaan terug opvragen. Wil je graag extra aflossen? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je in het geval van een persoonlijk krediet alleen maar van kan dromen.

3.) Benut mogelijke acties of aanbiedingen

Heel wat mensen kiezen er voor om al hun kredieten bij één en dezelfde kredietverstrekker onder te brengen. Uiteraard speelt vertrouwen binnen de financiële markt een belangrijke rol. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een andere partij je geen interessant aanbod kan doen, in tegendeel. Regelmatig worden er door verschillende banken en andere kredietverstrekkers interessante, tijdelijke acties of aanbiedingen gelanceerd. Daardoor kan jouw nieuw krediet plots financieel nog (veel) interessanter worden. Hou dus altijd je ogen goed open voor dergelijke aanbiedingen en probeer er zo optimaal mogelijk gebruik van te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close