Uncategorized

Het gemak van een tankkaart

Tanken of opladen, snel en veilig betalen en weer op weg, intussen zeker wetend dat alle informatie die u nodig hebt opgestuurd wordt en, wanneer u ervoor kiest binnen een budget te werken, niet over de periodieke uitgaven heen gaat. Een prettig en comfortabel idee. Een praktische, tijdbesparende en overzichtelijke partner in de financiële boekhouding. We hebben het over de tankkaart. De perfecte kaart voor iedereen die van makkelijk en snel houdt.

Financiële voordelen met de tankkaart

Het maakt niet uit of u ondernemer of particulier bent. Het is prettig te weten dat uitgaven overzichtelijk gepresenteerd worden zodat u de vinger aan de financiële pols kunt houden. De tankkaart is wat dat betreft het best te vergelijken met een creditcard of, als u van tevoren geld erop stort in verband met budgetbewaking, een prepaid card. De factuur van de tankkaart gaat alleen nog een stapje verder. Er staat niet alleen het bedrag, de datum van de transactie en de locatie op vermeld, maar ook de hoeveelheid getankte brandstof, de kilometerstand van de auto, welke auto het betreft en de BTW. Dit laatste is vooral voor ondernemers belangrijk. Er zijn geen losse bonnetjes meer die verloren gaan waardoor u te weinig BTW terugvraagt. U hoeft geen boekhouder meer in te huren om alle informatie voor de belastingdienst bij elkaar te zoeken. Alles staat, overzichtelijk uitgesplitst, op één factuur vermeld.

Nationaal en internationaal tankgemak

De tankkaart heeft een groot voordeel boven de merk gebonden tankkaarten. U hoeft namelijk niet meer op zoek naar aansloten tankstations. U kunt in Nederland bij alle tankstations tanken, ook bij de goedkope aanbieders, in België en Luxemburg bij de meesten en in de rest van Europa vindt u meer dan vijftigduizend aangesloten tankstations. En het aantal bedrijven dat meedoet groeit per dag. Dit betekent dat de tankkaart niet alleen nationaal maar ook internationaal een betaalmiddel van formaat is.

Door het inschakelen van aparte opties wordt de tankkaart ook een geschikt betaalmiddel voor overvaarten met boten, tolwegen, bruggen of tunnels. Vooral bij veel internationaal verkeer is dit een slim gebruik van de tankkaart.

Duurzaam rijden met de tankkaart

Voor de elektrische rijder is er de laadkaart. Deze kaart heeft dezelfde voordelen als de tankkaart, u krijgt er alleen als extra een app bij zodat u precies weet waar u de auto kunt opladen. Dat scheelt een hoop zoekwerk. Voor het ultieme gemak is het zelfs mogelijk betaling van de stroom die gebruikt wordt van de laadpaal bij uw huis, via de laadkaart te laten lopen. U neemt contact op met de leverancier, geeft het nummer van de kaart door en u vindt het verbruik terug op de verzamelfactuur.

Wilt u groen rijden, maar is de investering gewoon te fors dan kunt u ervoor kiezen een kleine opslag per getankte liter brandstof te betalen. Deze opslag wordt gebruikt voor vergroeningsprojecten. Elk jaar ontvangt u een officieel certificaat van deelname. Zo draagt u toch uw steentje bij aan een groenere wereld.

De tankkaart kan multifunctioneel zijn bij het activeren van verschillende opties, maar het is boven alles een betaalmiddel met veel extra’s die, ten opzichte van de lage aanschafkosten, flinke besparingen oplevert.

Back to top button
Close