TipsWonen

Hoe richt je een moderne keuken in?

Een moderne keuken inrichten is geen gemakkelijke opgave. Aan de ene kant wil je natuurlijk maximaal gebruiksgemak eruit halen. Dat doe je bijvoorbeeld door een duidelijke indeling en symmetrie te verzorgen. Ook zorg je dat je met behulp van Pannenadvies.nl de juiste keukengereedschappen in je keuken hebt staan. Aan de andere kant moet je ook zorgen dat je voldoet aan moderne eisen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Daarom kan het wel heel handig zijn om hier de nodige tips bij te krijgen.

Innovatief zijn met de opstelling

Een manier om een moderne keuken goed in te richten is door anders te durven denken over de opstelling van de keuken. Je bent misschien wel de klassieke L-vorm of U-vorm gewend. Het is echter helemaal niet zodat dit de enige manier is om te zorgen voor maximaal gebruiksgemak. Bovendien is het ook nog eens zo dat je door een andere opstelling ook andere functies van de keukens kan benutten. Denk bijvoorbeeld aan de mate waarin de keuken meer en meer een sociaal karakter heeft gekregen. Neem die functies ook mee.

Waar let je op?

Het is vooral slim om te zorgen dat de details kloppen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de juiste materialen met elkaar combineert om het een moderne uitstraling te geven. Daarnaast zorg je ook voor mooie nieuwe keuken spullen in een moderne uitvoering, zoals de beste steelpan. Het is daarbij aan te raden om eenheid in de kleur van de keuken en de elementen te kiezen. Dit helpt om de uitstraling te bereiken die je voor ogen hebt. Kleur is in dat opzicht net zo belangrijk te noemen als de functionaliteit.

De vormgeving

Als het gaat om de vormgeving zijn er enkele tips die samen zorgen voor het moderne karakter. Zo is het slim om het laag te houden. Gebruik dus liever geen bovenkasten en hang het kookgerei niet hoog aan de muur. Zorg dat de ruimtes tussen de deuren smal zijn, maar wel dat er lijnen te zien zijn voor het karakter. Let er ook op dat de hoekige randen en strakke details belangrijk zijn. De moderne keuken is niet voorzien van te veel franje. Op die manier kan je deze ook nog eens veel beter schoonmaken.

De keuze van meubels

Welke meubels neem je in de keuken om alles af te maken. Een goede kastenwand is in ieder geval aan te raden. De laden zijn breed, maar hebben geen greep. De keukenwand kan je deels de woonkamer in laten lopen om er een mooi geheel van te maken. Het kan ook aantrekkelijk zijn om een kookeiland aan te leggen. Dit kan je ook een beetje uit de keuken laten steken. Daar kan je met het gezin ook omheen gaan zitten om te eten en de avond door te brengen. Dit is ook een moderne vorm van gebruik.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close