Baby & KindLifestyle

Iedereen houdt van schommelen

Als je kijkt naar oude prenten van spelende kinderen, kom je daar steevast springtouwen, hoepels en tollen tegen. En niet te vergeten: schommels! Want wat is er nou leuker dan als een vogel zo vrij heen en weer te zwaaien door de lucht? Ieder kind vindt het heerlijk om te schommelen en je kunt dat ook bijna overal doen. Een schommel kun je immers middenin de tuin neerzetten, maar er zijn ook modellen die je onder de carport kunt ophangen of zelfs in het bos aan een boomtak. Bovendien is een schommel leuk voor alle leeftijden net zoals vele andere stoere speeltoestellen. Een schommel kopen is niet altijd een gemakkelijk proces. Er zijn zoveel soorten beschikbaar voor de echte durfals tot baby- en peuterschommels voor de kleintjes. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag meer over welke varianten er allemaal zijn om het voor jou gemakkelijker te maken!

De klassieke schommel

Iedereen weet natuurlijk hoe een schommel eruitziet. Bijna elke woonwijk heeft wel een speeltuin met een paar schommels en anders ken je hem wel van een schoolplein of een pret- of vakantiepark. Meestal zijn het forse speeltoestellen die bestaan uit een solide frame waarin een of meerdere schommels zijn opgehangen. Heel wat anders dan de klassieke houten schommel, die vaak niet meer was dan een plank aan twee touwen, opgehangen aan een paar schommelhaken. Tegenwoordig zie je, naast de houten schommel, steeds meer kunststof modellen met een voorgevormd zitje, dat zorgt voor extra zitcomfort. Welke klassieke schommel je het fijnste vindt, bepaal je uiteraard zelf. Bij de betere online speelgoedwinkel vind je beide soorten in tal van uitvoeringen.

De klassieke schommel

Schommelen voor baby’s en peuters

Hoe klein je kinderen ook zijn, schommelen vinden ze heerlijk. Met een goede baby- of peuterschommel kun je ze dus helemaal happy maken! Bovendien duw je als volwassene zelf de schommel aan, waardoor je het kind een vertrouwd gevoel geeft. Door samen te spelen maak je ook voortdurend contact, wat heel fijn is voor het kind.

Een goede baby- of peuterschommel moet aan nogal wat voorwaarden voldoen, zodat het schommelen niet alleen superleuk, maar ook superveilig is. Zo heeft een speciale babyschommel een goede rugsteun en stangen aan de voorkant die voorkomen dat het kindje eraf kan glijden. Een schommel is nu eenmaal geen glijbaan! Is je kind al een peuter? Dan kun je doorstomen naar een klassieke houten peuterschommel.

Avontuurlijke nestschommels

Een hele eigentijdse en trendy manier van schommelen is de nestschommel. Daar kun je natuurlijk gewoon op zitten, maar je kunt er er ook op liggen! Als je een beetje op het maximale gewicht let, zelfs met een paar vriendjes of vriendinnetjes tegelijk. Veel nestschommels zijn daar groot genoeg voor. Je kunt er soms ook een speciale tent op plaatsen, dan word je schommel een heuse schuilhut…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close