LifestyleTips

In 3 stappen weer gezonde haren!

Heb jij last van beschadigd haar, maar wil je niet meteen grijpen naar de schaar? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het is niet altijd meteen nodig om afscheid te nemen van je lange lokken om kapotte haren te herstellen. Met een intense, maar veilige behandeling kun je je haren weer helemaal gezond laten blinken in een mum van tijd! Natuurlijk duurt het wel iets langer dan dat je je haren gewoon afknipt, maar het resultaat oogt beeldschoon. Klaar om je haren weer te laten stralen in drie stappen?

Stap 1: Een herstellende wasbeurt

Het begint allemaal onder een warme douche! De beste eerste stap van je weg naar herstel is het wassen van je haren, maar dan met een speciale, herstellend shampoo en conditioner zoals die van Olaplex. Hun producten zijn speciaal gemaakt voor het herstellen van beschadigd haar. Mooi, nietwaar? Ga dus liefst op zoek naar een reinigende, hydraterende shampoo en een ontklittende conditioner voor je haren. En kijk uit voor chemische middelen! Je hoeft je haren niet nóg meer te beschadigen.

Om succes te garanderen, moet je natuurlijk veel producten uitproberen. Het is niet zo dat er één product bestaat dat al het beschadigde haar kan herstellen. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een shampoo en conditioner die jou aanspreken en waar je je goed bij voelt!

Een herstellende wasbeurt

Stap 2: Primer

Jawel, je leest het goed. Primers zijn tegenwoordig niet alleen meer voor de huid, maar ook voor het haar. Veel verschil tussen de twee is er niet. Primers voor het haar werken eigenlijk exact hetzelfde als primers voor de huid. Ze voeden en beschermen je haren én de hoofdhuid waardoor je haren er automatisch en meteen al beter uit gaan zien. Ook leggen ze een basis voor de producten die nog volgen. Ze boosten je haren en zorgen ervoor dat de volgende stap op je weg naar stralende haren nog beter in werking treedt, waardoor je haar een maximaal herstel kan bereiken!

Maar hoe gebruik je nu zo’n primer? En waar kun je het kopen of bestellen? Wel, het is simpel. Nadat je je haren gewassen hebt met shampoo en conditioner, masseer je je vochtige haren met een primer, welke je in diverse prijsklassen kunt kopen. Indien je hierna nog met een haardroger of stijltang over je haren gaat, zijn deze ineens beschermd tegen de hitte. Handig, toch! Een primer voor je haren vind je overal! Maar een goede primer vind je alleen maar in een (web)shop die gespecialiseerd is in haarproducten. Zo heb je altijd prijs!

Stap 3: Aftercare

Nu volgt de leukste fase van het herstel, namelijk de aftercare! Zoek een voedend product dat de mogelijkheid biedt om je haren een blijvende bescherming te geven tegen toekomstige haarschade. Dit kan een haarolie voor op de gespleten punten zijn of een haarmasker dat je haren extra zacht maakt. Ook een haarserum om ’s nachts te laten intrekken is altijd een goed idee! Of waarom niet allemaal? Laat jezelf helemaal gaan in deze fase en probeer verscheidene (maar veilige!) producten uit om je haar te verzorgen. Elke fase is uiteraard even uitzoeken, maar deze fase vormt echt een experimenterende zone waar je niet veel verkeerd kan doen. Veel plezier dus bij het experimenteren!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close