Baby & Kind

Je baby beter laten slapen met deze tips

Voor jonge ouders geldt vaak dat ze het niet zo eenvoudig vinden om hun baby een optimale nachtrust te kunnen geven. Dat is best vervelend. Dit niet alleen voor de ouders zelf, maar ook voor hun baby. Veel slapen is, zeker voor een pasgeboren baby namelijk van groot belang. In ieder geval, ondervindt jij ook de nodige problemen met het laten slapen van je kleine spruit en wil je daar graag iets aan gaan doen? Dan is het zeker de moeite waard om de slaaptips voor baby’s op deze pagina te ontdekken!

1.) Hou rekening met de positie van de baby

Een pasgeboren baby heeft uiteraard niet de mogelijkheid om zelf van positie te veranderen. Dit zorgt er voor dat hij of zij vaak urenlang moet slapen in dezelfde positie. Het wordt omwille van deze reden steeds aangeraden om je baby op de rug te leggen om te slapen. Om hem of haar in deze positie te kunnen houden kan het interessant zijn om gebruik te maken van een speciaal rugligkussen. Let op! Een kind heeft pas vanaf de leeftijd van 2 jaar een hoofdkussen nodig!

2.) Kies voor een optimale kamertemperatuur

Het is eveneens altijd van belang om rekening te houden met de temperatuur die de kamer heeft waar de baby in te slapen wordt gelegd. De beste temperatuur is gelegen tussen de 16 en 18 graden. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook moet worden gezorgd voor een gezonde luchtkwaliteit. Wanneer de lucht over een te droog karakter beschikt kan het dan ook interessant zijn om gebruik te maken van een luchtbevochtiger welke is voorzien van een geïntegreerde hygrometer.

3.) Maak telkens gebruik van dezelfde slaapplek

In het bijzonder vanaf de leeftijd van 4 maanden wordt het aangeraden om je baby altijd te slapen te leggen op dezelfde plaats. De slaapkamer van de baby is dan namelijk reeds zijn of haar eigen en vertrouwde plekje geworden. Bereid een warm bedje voor samen met de juiste accessoires. Een babybed moet in principe altijd zijn uitgerust met onder meer:

  • Een matrasbeschermer;
  • Een hoes;
  • Een slaapzakje;
  • Een hellend kussen;

In de praktijk is het zo dat heel wat ouders er voor kiezen om voor hun baby gebruik te maken van een slaapzakje. Deze houdt de baby ’s nachts lekker warm terwijl er geen risico bestaat dat het gezichtje wordt bedekt. Hou er wel rekening mee dat je bij het aankopen van een slaapzakje voor je baby altijd rekening houdt met de gewenste maat.

4.) Wat als je baby de slaap niet kan vatten?

Ondanks alle inspanningen die je als ouder ongetwijfeld levert om je baby een goede nachtrust te kunnen garanderen kan het nog steeds voorkomen dat deze de slaap niet kan vatten. Is dat het geval? Dan doe je er goed aan om altijd even de temperatuur van je baby op te nemen. Misschien is hij of zij namelijk wel ziek. Vertoont de temperatuur geen afwijkingen? In dat geval kan het gebruik van een doudou of een fopspeen alsnog een positieve bijdrage leveren aan de nachtrust van je baby. Ook je baby kalmeren kan helpen om eenvoudiger in slaap te vallen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close