Lifestyle

Liever niet joggen? Dit zijn enkele interessante alternatieven!

Joggen staat er om bekend één van de beste cardio-oefeningen te zijn die er bestaan. Dit gezegd zijnde is het zo dat lang niet iedereen fan is van deze oefeningen. Geldt dat ook voor jou? In dat geval hoef je niet te wanhopen. Er bestaan namelijk heel wat verschillende alternatieven waarmee je (min of meer) hetzelfde effect kan bereiken. We stellen enkele van deze interessante alternatieven op deze pagina alvast graag even aan je voor.

1.) Trappenlopen

Wil je liever de deur niet uit om je cardio-oefeningen te kunnen doen? Dat is geen probleem! Je kan er namelijk ook altijd voor kiezen om aan trappenlopen te doen. Trappenlopen staat er niet alleen om bekend een uitstekende cardio-oefening te zijn, daarnaast is het zo dat ook meteen de beenspieren uitstekend worden getraind. De opties waarover je beschikt bij trappenlopen zijn bovendien als het ware eindeloos. Zo kan je trappenlopen doen al lopend, springend, op één been en ga zo maar door. Let er uiteraard wel voor op dat je de oefeningen niet te complex maakt waardoor je het risico loopt om van de trap te vallen. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling, in tegendeel.

2.) Jumping Jacks

Wanneer je ooit eens een introductie met militaire oefeningen hebt gezien is de kans groot dat er daarbij onder meer gebruik werd gemaakt van de zogenaamde jumping jacks. In het bijzonder het Amerikaanse leger staat er om bekend deze oefening in al haar trainingsschema’s op te nemen en dat is niet zonder reden. Jumping jacks worden uitgevoerd door met je benen tegen elkaar te gaan staan en de buikspieren aan te spannen. De armen moeten zich naast het lichaam bevinden. Spring met je benen uit elkaar waarna ze zo wijd mogelijk uit elkaar moeten komen te staan. Op hetzelfde moment doe je, je armen gestrekt omhoog tot ze zich naast de oren bevinden. In bepaalde gevallen wordt er ook voor gekozen om in de handen te klappen. Vervolgens spring je terug naar de beginpositie waarna de oefening kan worden herhaald.

3.) High Knees

Een ander alternatief voor joggen welke je perfect gewoon thuis kan doen is de zogenaamde ‘high knees’ oefening. Eigenlijk gaat het hierbij om joggen, maar dan gewoon ter plaatse. Begin ter plaatse te lopen en breng je knieën telkens zoveel mogelijk omhoog (tot op heuphoogte). De high knees oefening ziet er misschien op het eerste zicht een beetje vreemd uit, maar ze beschikt wel over een wetenschappelijke basis. Verschillende onderzoeken in het verleden hebben dan ook reeds aangetoond dat het bij dit soort van oefeningen mogelijk is om een meer dan behoorlijke hoeveelheid calorieën te verbranden binnen een zeer korte periode.

4.) Dansen

Heel wat mensen houden er van om te dansen. In vergelijking met joggen is dansen dan ook heel wat leuker. Je kan er de meest uiteenlopende moves uitgooien die stuk voor stuk je hartslag danig de hoogte in kunnen jagen. Dit zorgt er voor dat dansen in de praktijk als een meer dan uitstekende cardio-oefening kan worden bestempeld. Wil je liever niet alleen dansen? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Je hoeft er ook zeker niet voor naar een discotheek of een club. Wat bijvoorbeeld te denken van dansen in groepsverband zoals bij een les Zumba? In ieder geval, wil jij ook graag dansen als cardio-oefening? Dan bestaan daar in de praktijk zeker en vast meer dan voldoende mogelijkheden voor!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close