Reizen

Op single reis naar Nieuw-Zeeland: deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Nieuw-Zeeland staat algemeen bekend als één van de mooiste landen op deze planeet. Het heeft die reputatie ook absoluut niet gestolen, in tegendeel. Heel wat mensen die een bezoek brengen aan Nieuw-Zeeland verliezen er dan ook al snel hun hart aan. Ben jij ook van plan om een single reis naar Nieuw-Zeeland te ondernemen? Maak je dan maar klaar voor subtropische regenwouden, indrukwekkende vulkanen en langgerekte, paradijselijk aandoende stranden. Tijdens de winter? Dan kan je genieten van besneeuwde bergtoppen, gletsjers en sprookjesachtige fjorden. Wanneer jij één van de single reizen naar Nieuw-Zeeland gaat ondernemen zijn dit alvast enkele bezienswaardigheden die je zeker en vast niet mag missen!

1.) Auckland

Ga je het Noordereiland van Nieuw-Zeeland bezoeken? Dan is de kans zeer groot dat je aankomt in de stad Auckland. Vooraleer de rest van het eiland te verkennen is het beslist de moeite waard om even in Auckland zelf te vertoeven. De City of Sails is dan ook beslist een aanrader. Breng tijdens je verblijf op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland zeker een bezoekje aan de Mount Eden vulkaan en vergeet ook niet om het Pasifika Festival mee te pikken. Deze wordt elk jaar gehouden in de maand maart. Net buiten de stadsgrenzen van Auckland zijn prachtige evenals lekker ruige stranden terug te vinden.

2.) Queenstown

Was je al onder de indruk van Auckland op het Noordereiland? Dan zal je dat zeker ook zijn van Queenstown op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Queenstown is een bijzonder levendige stad welke niet in het minst voor avontuurlijke reizigers heel wat moois in petto heeft. Queenstown staat er dan ook onder meer om bekend de absolute bakermat te zijn voor bungeejumpen. In de omgeving van Queenstown zijn indrukwekkende bergen terug te vinden waar je in de wintermaanden lekker op kan wintersporten. Bovendien tref je hier wellicht ook ’s werelds meest indrukwekkende en mooiste skydive aan.

3.) Bay of Islands

Een werkelijk fantastische locatie in Nieuw-Zeeland die elke bezoeker eigenlijk gezien moet hebben luistert naar de naam ‘Bay of Islands’. Het betreft hier een verzameling van zomaar even 144 subtropische eilandjes welke zich onder meer kenmerken door ongerepte, gouden zandstranden evenals aquamarijn water en werkelijk prachtige baaien. Dit is volgens heel wat reizigers één van de beste plaatsen in Nieuw-Zeeland om lekker te kunnen ontspannen. Zwemmen, vissen, duiken of kajakken, het behoort hier eveneens allemaal tot de mogelijkheden. Door een boottocht langs de eilanden te maken maak je niet alleen optimaal kennis met al het moois dat de Bay of Islands te bieden heeft, daarnaast kan je zomaar ook nog eens dolfijnen, zeehonden en walvissen spotten!

Bay of Islands

Extra bezienswaardigheden om te ontdekken

De bovenstaande drie bezienswaardigheden zijn absolute aanraders voor elke single reis door Nieuw-Zeeland. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er ook nog enkele locaties zijn die je graag zal willen bezoeken. Het gaat hierbij om namen als:

  • Coromandel Peninsula;
  • Matamata;
  • Lake Taupo;
  • Paekakariki & Kapiti Coast
  • Abel Tasman National Park;

De indrukwekkende natuur van Nieuw-Zeeland heeft door de jaren heen dienst gedaan als decor voor menig aantal populaire films en series. Verspreid over het eiland zijn dan ook verschillende filmlocaties te bezoeken van onder meer The Lord of the Rings, The Hobbit evenals Game of Thrones. Voor fans van deze films en series is een bezoek aan Nieuw-Zeeland dan ook pas echt een absolute aanrader!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close