Reizen

Plan een vakantie naar Australië in 2021 en droom weg

Top 5 bezienswaardigheden van Australië voor 2021

Australië is het land bij uitstek om een inspirerende en onvergetelijke vakantie te beleven. Steden als Sydney, Melbourne, Canberra en Perth zijn bruisend en authentiek, maar de onmetelijke natuur is misschien wel de grootste troef. Je maakt in Australië kennis met de geschiedenis en het landschap van de Aboriginals en bewondert bergen, dalen, grasland en de savanne.

Noteer alvast volgende vijf highlights als je een bezoek naar Australië plant.

1. The Great Barrier Reef: natuurpracht in zee

Dit is het grootste koraalrif ter wereld. Het is vooral bekend bij duikers, maar je kunt de koraalriffen ook gewoon vanuit een boot bewonderen. Het rif strekt zich uit over een oppervlak van 215000 vierkante kilometer en is zelfs vanuit de ruimte te zien, al ben je natuurlijk beter af in Australië zelf.

2. Het nationale park Uluru-Kata Tjuta : bezichtig de roodgekleurde rotsen

Dit nationale park is zondermeer het meest bekend omwille van de Uluru-rots, die ook wel Ayers Rock genoemd wordt. De grootse monoliet heeft een rode kleur. Deze tint heeft de rots te danken aan oxiderend ijzererts in de rotsen. Het park leent zich ook voor lange wandelingen onder leiding van park rangers.

3. Nationale park Kadaku: de bakermat van de Aboriginal-cultuur

In het noorden van Australië ligt het nationale park Kadaku. Dit is de bakermat van de Aboriginal-cultuur, die teruggaat tot in de prehistorie. Daarnaast kun je je er laten verrassen door grootse graslanden, rivieren en watervallen.

4. Sydney: een bruisende stad

Opera House

Voor veel reizigers is Sydney het beginplaats van een rondreis door Australië. Je kunt er bekomen van de jetlag en onmiddellijk genieten van het bruisende leven en van de iconische architectuur van de Sydney Opera House.

5. Adelaide en Kangaroo Island: wildlife op zee

Adelaide is een heerlijk relaxte stad om enkele dagen te verblijven, en de ideale uitvalsbasis naar Kangaroo Island. Hier observeer je niet alleen wildlife zoals kangoeroes, robben en zeeleeuwen; je zit echt te midden van deze unieke fauna.

Krijg je geen genoeg van bezienswaardigheden in Australië? Lees dan verder op de LonelyPlanet pagina over Australië.

Check je visum Australië voor 2021

Naar Australië reizen was niet evident in 2020, maar er is hoop op beterschap. Enkel als je de Australische nationaliteit hebt, kun je op dit moment naar het land reizen. Sommige reisagenten bieden al trips naar Down Under aan en hopen dat de grenzen midden 2021 terug opengaan. Als reiziger kun je toch alweer een beetje dromen en plannen maken.

Visum Australië aanvragen: een must voor wie naar Down Under wil

Na een vliegtuigreis van meer dan 20 uur kom je vanuit Nederland aan in de andere wereld die Australië is. Omdat Australië zo’n groot land is, moet je de reis echt wel voorbereiden en een visum aanvragen. Lees ruim voor vertrek altijd het reisadvies van Australië via NederlandWereldwijd.nl goed door.

Visum Australië: verschillende types mogelijk

Er bestaan diverse types visa voor Australië. Welk soort visum je nodig hebt, hangt af van hoe lang je in het land wenst te verblijven en wat je er precies wil doen. Je kunt bijvoorbeeld een toeristisch visum of een werkvisum aanvragen. Tijdens het boarden op het vliegtuig, controleert de vliegmaatschappij jouw visum. Op E-visums.nl kun je voor vertrek een visum Australië aanvragen.

Met het juiste visum Australië ontdekken

Op E-visums.nl kun je de aanvraag voor jouw e-visum snel en in het Nederlands indienen. Betalen kan met iDEAL, overboeking of Bancontact of Mister Cash. Met het juiste visum Australië ontdekken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close