Wonen

Ruim wonen in een kleine woning? Het kan!

De stevig toegenomen vastgoedprijzen hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat mensen steeds kleiner zijn gaan wonen. Dat is natuurlijk logisch, want in het bijzonder jonge mensen hebben het steeds moeilijker om aan de financiële eisen van vastgoed kopen te voldoen. Betekent een kleinere woning echter ook automatisch dat ruim wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort? Niet noodzakelijk. Door rekening te houden met de tips op deze pagina zal je kunnen vaststellen dat ruim wonen in een kleine woning perfect tot de mogelijkheden behoort!

Tracht de ruimte niet op te breken

Een eerste belangrijk punt om rekening mee te houden heeft betrekking tot het feit dat je er bij een kleine woning beter niet voor kan kiezen om de ruimte in compartimenten op te delen. Vroeger was het bijvoorbeeld volledig normaal dat de keuken werd gescheiden van de leefkamer, maar op vandaag hoeft dat zeker niet langer het geval te zijn, in tegendeel. Door gebruik te maken van een zogenaamde loftstijl wordt het mogelijk gemaakt om een prachtige, grote ruimte te bekomen die ook nog eens op praktisch vlak aan alle verwachtingen zal weten te voldoen.

Ben jij toch iemand die het niet zo fijn vindt dat zijn of haar woning slechts uit één enkele, grote ruimte bestaat? Wil je bovendien ook graag op bepaalde plaatsen wat meer privacy creëren? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van glazen wanden. Door gebruik te maken van een speciale folie kan het glas (gedeeltelijk) ondoorzichtig worden gemaakt waardoor er meer privacy kan worden gerealiseerd.

Maak gebruik van lichte kleuren

Zou je graag een extra ruimtelijke uitstraling willen creëren in je woning? In dat geval kan het aan te raden zijn om te kiezen voor het gebruik van lichte kleuren. In het bijzonder wit is een zeer populaire kleur welke er voor kan zorgen dat een ruimte meteen over een extra ruime indruk komt te beschikken. Dit is niet in het minst het geval wanneer er voldoende daglicht in huis wordt gerealiseerd. Ook dit is een belangrijke tip waar je rekening mee moet houden bij het inrichten en decoreren van een kleine woning. Hoe meer daglicht er in de woning naar binnen kan vallen, des te ruimer het interieur zal ogen.

Zorg indien mogelijk voor grote raampartijen

Om voldoende daglicht in huis te kunnen realiseren spreekt het voor zich dat er gebruik moet worden gemaakt van voldoende (grote) raampartijen. Ook deze kunnen er op zichzelf voor zorgen dat een bepaalde kamer een heel wat ruimere indruk krijgt. Grote raampartijen zorgen immers niet alleen voor heel wat lichtinval in huis, daarnaast realiseren ze ook op een efficiënte wijze een connectie met de buitenwereld. Zowel in een woning als in bijvoorbeeld een appartement is het dan ook steeds de moeite waard om gebruik te maken van grote raampartijen, indien mogelijk natuurlijk.

Zet je interieur niet te vol!

Heb jij ook een kleine woning? Wil je er graag voor zorgen dat er je daarin geen benauwde indruk zal overvallen? In dat geval is het ook altijd interessant om je interieur lekker strak te houden. Zorg er voor dat er zo weinig mogelijk objecten in je interieur staan en probeer zoveel mogelijk zaken in een kastenwand op te bergen. Ook dit zal uiteindelijk het ruimtelijke aspect van je woning alleen maar ten goede komen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close