Geld

Slim geld investeren doe je zo!

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat geld op een spaarrekening plaatsen tegenover niet zoveel meer oplevert. Omwille van deze reden gaan steeds meer mensen geld investeren. Dat lijkt logisch, maar er zijn ook enkele valkuilen aan verbonden. Geld sparen op een spaarrekening is in principe vrij risicoloos. Dat geldt echter niet voor investeren. Kies je voor een belegging in aandelen? Dan moet je er altijd rekening mee houden dat je, je oorspronkelijke investering kan verliezen. Wil jij ook graag echt slim kunnen investeren? Sta dan zeker even stil bij de tips zoals aangegeven hier op deze pagina!

1.) Investeer alleen in zaken die je begrijpt

De eerste tip die we je kunnen geven met betrekking tot slim investeren is meteen een zeer belangrijke. Veel mensen kiezen er immers voor om te beleggen in zaken of sectoren die ze niet begrijpen. Het kan allemaal best mooi worden voorgesteld, maar wie geeft er je de garantie dat het ook allemaal op die manier zal verlopen? Wanneer je zelf niet over de vereiste kennis beschikt met betrekking tot de materie in kwestie is het erg lastig om goede investeringen te kunnen doen. Het laatste wat je bovendien zal willen is een sprong in het diepe wagen met je kapitaal. Het mag dan ook duidelijk zijn, beleg uitsluitend in zaken die je echt begrijpt!

2.) Laat je niet meesleuren door een hype

Binnen de beleggerswereld bestaan er heel veel verschillende uitdrukkingen. Eén van deze uitdrukkingen stelt dat, wanneer je taxichauffeur of postbode praat over een bepaalde belegging, je deze zo snel mogelijk moet verkopen. In de praktijk is het dan ook zo dat eigenlijk uitsluitend de zogenaamde spekkopers echt goede rendementen weten te realiseren. Op het ogenblik dat een bepaalde investering reeds bekend is bij de massa is het vet wellicht reeds van de soep. Dan nog instappen kan er voor zorgen dat je eigenlijk investeert tegen een veel te hoge prijs. Dit uiteraard met alle potentiële risico’s van dien.

3.) Zorg voor een goede spreiding van je risico’s

Slim geld investeren is ook een kwestie van te proberen investeren tegen een zo beperkt mogelijk risico. Betekent dit dat je alle risico’s kan uitsluiten? Zeker niet. Op het ogenblik dat je er voor kiest om een bepaalde investering te doen zal je namelijk altijd risico’s lopen. De kans bestaat altijd dat het bedrijf waarin je hebt geïnvesteerd op een zeker ogenblik in financiële problemen zal komen te zitten met alle gevolgen van dien. Dit gezegd zijnde kan je wel je risico’s aanzienlijk beperken. Een goede spreiding realiseren is op dit vlak van cruciaal belang. Hou op dit vlak rekening met de volgende 4 belangrijke tips:

  • Spreid je kapitaal over verschillende soorten beleggingsproducten;
  • Spreid je kapitaal over meerdere bedrijven;
  • Spreid je kapitaal over diverse sectoren;
  • Investeer bij voorkeur in verschillende valuta;

Door rekening te houden met de bovenstaande tips zal je kunnen vaststellen dat je niet alleen slim gaat investeren, maar je daarnaast ook nog eens de potentiële risico’s zo beperkt mogelijk kan houden. Op deze manier voorkom je vervelende, financiële verrassingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close