LifestyleTips

Soorten truien om te dragen in dit seizoen

Truien komen in verschillende vormen en maten. Ze houden je lekker warm in de winter en de verschillende truiensoorten hebben ook ieder hun eigen naam.

Laten we beginnen met hoodies! Deze zijn het makkelijkste te herkennen aan hun capuchon en buidelzak, en zijn eigenlijk overal wel verkrijgbaar – van de hema tot bij designermerken. Ook vaak als je naar een concert gaat en fan kleding van de artiest wilt kopen, zijn er altijd wel hoodies aanwezig met een tekst of afbeelding van je favoriete zanger of zangeres. Het komt vaak voor dat hoodies oversized worden gedragen en ons inziens is dit ook het kledingstuk dat het beste oversized gedragen kan worden, vergeleken met een blouse of jurk bijvoorbeeld. Ook kun je hoodies weleens vinden zonder buidelzak, vaak zijn dit dan wat kortere truien. Dit noemen we cropped hoodies, en die zijn niet oversized.

Daarna hebben we sweaters. Sweaters staan ook wel bekend als jumpers (op z’n brits engels) en zijn gewoon de simpelste vorm van de trui, met een plaatje of wat dan ook erop. Vaak met dikke stof, afhankelijk van de kwaliteit van de trui. Deze truien hebben géén capuchon en een crew-neck hals, dat betekent dat er een rondje om de hals van de trui zit. Deze truien zijn het meest geschikt om een kettinkje bij te dragen! Door de crew-neck hals vallen kettingen erg mooi. Ook heb je de mogelijkheid om hieronder een blousje te dragen en dan de kraag van het blousje boven de trui uit te laten steken. Dit is een mooi detail als toevoeging en staat ook nog eens erg netjes! Een sweater draag je meestal in je eigen maat.

sansonline lb 1 truien

Tot slot hebben we gebreide truien. Deze komen weliswaar óók in alle kleuren mogelijk, maar iedereen kent wel een goede wollen trui. Lekker warm zijn ze wel, maar soms kriebelen ze ook. En door de gaatjes tussen het breipatroon kan lucht komen, dus het is zeker raadzaam om onder een gebreide trui een shirt of blouse te dragen – anders is het een beetje koud.

Wat voor trui draag jij deze winter?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close