GezondheidLifestyleTips

Sporting on a budget

Ben je op zoek naar een sport die bij jou past? In dit artikel lichten we een aantal sporten toe die goedkoop zijn of die je thuis kunt uitoefenen zonder materiaal. Deze sporten zijn niet per se bedoeld om af te vallen of slanker te worden maar om lekkerder in je vel te zitten.

Sport 1: Fitness

Fitnessen is een relatief goedkope sport omdat veel sportscholen een onbeperkt abonnement aanbieden. Bij fitness Leuven betekent dit, dat je een bepaald bedrag betaalt per maand en je kunt dan zoveel sporten als je zelf wilt. Je kunt zelf kiezen wanneer je wilt gaan en zit vaak niet vast aan tijden. Dit maakt fitnessen voor veel mensen een toegankelijke sport. Je bepaalt je eigen schema en je bepaalt ook zelf welke oefeningen je wilt doen en welke lichaamsdelen je wilt trainen.

Sport 2: Springtouwen

Springtouwen

Springtouwen is een hele effectieve full body workout. Je verbrandt tot wel tien calorieën per minuut en je traint je hele lichaam. Je hebt er weinig materialen voor nodig. Je kunt een springtouw kopen maar je kunt ook gewoon beginnen met een stukje touw. Het is wel belangrijk om goede schoenen te dragen tijdens het springtouwen. Het springen is namelijk erg belastend voor voeten en knieën.

Het springen moet je langzaam opbouwen. Omdat het erg intensief is moet je niet verwachten dat je gelijk vijf minuten kunt springtouwen. Daarnaast kun je het springtouwen afwisselen met krachtoefeningen zonder materiaal.

Sport 3: Yoga

Yoga is een eenvoudige sport die je vanuit huis kunt beoefenen. Belangrijk is een goede yoga mat zodat je niet op de grond ligt. Door yoga wordt je lichaam sterker en flexibeler. Daarnaast heeft yoga enorm veel positieve effecten op je geest. Yoga staat voor het verbinden van lichaam en geest en daarom wordt yoga niet gezien als een intensieve fysieke workout. Er zijn verschillende soorten yoga met verschillende intenties. Zoek uit wat voor jou werkt en wat jij het leukst vindt om te doen. Yoga verbetert de verbinding tussen lichaam en geest en kan ervoor zorgen dat je een stuk lekkerder in je vel zit.

Sport 4: Wandelen

Wandelen heeft positieve effecten op je brein, hart en bloedvaten. Er wordt gezegd dat 30 minuten wandelen per dag, je cholesterolgehalte en bloeddruk verlaagt. Het versterkt dus je hart en bloedvaten. Daarnaast is wandelen goed voor je longen, buiten neem je veel meer zuurstof op en door vaker te wandelen wordt het vermogen van je longen vergroot.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close