Baby & Kind

Tips voor het optimaal behandelen van een babyhuid

De babyhuid staat er om bekend zeer gevoelig te zijn. De huid van een baby is dan ook niet alleen dunner, daarnaast is ze ook meer doorlaatbaar in vergelijking met de huid van volwassen mensen. Dit zorgt er voor dat een babyhuid over een aanzienlijk gevoeliger karakter beschikt. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat ze eenvoudig geïrriteerd kan raken. Zo kunnen er in de praktijk niet alleen zogenaamde melkkorstjes ontstaan, daarnaast is er ook vaak sprake van rode billetjes evenals babyacne en luieruitslag. Wil je er voor kunnen zorgen dat de huid van je baby echt op de best mogelijke manier wordt verzorgd? Hou dan zeker rekening met de aangegeven tips op deze pagina!

Tip 1: Rode billetjes vermijden doe je zo!

Een bekend en vaak voorkomend probleem waar heel wat mensen met baby’s mee geconfronteerd worden heeft betrekking tot het opduiken van rode billetjes. Veel ouders weten niet meteen wat ze hier tegen kunnen doen, maar eigenlijk hoeft dat in de praktijk geen al te groot probleem te vormen. Met de volgende tips is het alvast mogelijk om rode billetjes te vermijden:

  • Vervang regelmatig de luier van je baby;
  • Was de billetjes van je baby met water in plaats van met natte wegwerpdoekjes;
  • Maak gebruik van een speciale crème vooraleer een nieuwe luier aan te doen;
  • Probeer verschillende soorten luiers uit;

Door rekening te houden met de tips zoals hierboven aangegeven zal je kunnen vaststellen dat het doorgaans zonder probleem mogelijk is om rode billetjes bij je baby te voorkomen.

Tip 2: Probeer vochtigheid te vermijden

De huid van de baby kenmerkt zich door de aanwezigheid van ongelofelijk veel kleine plooien. Nadat je baby in bad is geweest is het daarom altijd een vereiste om hem of haar goed af te drogen. Op deze manier kan je vermijden dat er alsnog vocht achter zal blijven. Is dat wel het geval? Dan kan dit er voor zorgen dat de huid gaat irriteren. Stop de baby ook niet te lang in bad, want dan loop je het risico dat de huid al snel droog zal worden.

Tip 3: Kies voor een hypoallergeen wasmiddel

Je moet er altijd rekening mee houden dat een babyhuid die in contact met kleding (en waardoor dus wrijving ontstaat) kan beginnen te irriteren en / of jeuken. Bovendien is het eveneens perfect mogelijk dat een babyhuid gevoelig is voor bepaalde wasmiddelen evenals wasverzachters. Omwille van deze reden wordt het in de praktijk steeds aangeraden om te kiezen voor producten die hypoallergeen zijn. Hou bovendien bij het aankopen van kledingstukken voor je baby ook altijd rekening met de stof waaruit ze is vervaardigd. In het meest optimale geval opteer je namelijk voor katoen.

Tip 4: Kies altijd voor specifieke babyproducten

Door de jaren heen zijn er op de markt ongelofelijk veel verschillende producten verschenen die specifiek in het leven zijn geroepen voor baby’s. Het spreekt voor zich dat het altijd de moeite waard is om gebruik te maken van dergelijke producten. Op deze manier kan je er namelijk pas echt honderd procent zeker van zijn dat je opteert voor de meest optimale oplossing voor jouw baby. Ga je jouw baby een deugddoende babymassage geven? In dat geval wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van speciale oliën.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close