Lifestyle

Tips voor het uitzoeken van vlooienmiddel voor je hond!

Veel honden hebben af en toe last van vlooien. Dit wil je als baasje natuurlijk altijd voorkomen en als je hond vlooien heeft er zo snel mogelijk vanaf zien te komen! Een vlooienmiddel kan dan een goede uitkomst bieden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vlooienmiddelen verkrijgbaar. Hoe kies je nou een vlooienmiddel uit dat het beste bij jouw viervoeter past? Hieronder vind je tips voor het uitzoeken van vlooienmiddel voor je hond!

Kies een geschikt soort vlooienmiddel

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welk soort vlooienmiddel jij wilt. Er bestaan bijvoorbeeld vlooienmiddelen die je eens in de zoveel tijd in de nek van je hond moet druppelen. Verder bestaan er ook vlooienbanden, die je om de nek van je hond moet doen. Deze geeft een paar maanden lang werkzame stoffen af die onder meer vlooien voorkomen. Het ligt er dus maar net aan op welke manier jij je hond tegen vlooien wilt beschermen. Je kunt de beide manieren natuurlijk ook allebei uitproberen en vervolgens bepalen welke jij en je hond het fijnst vinden. Bij Alles4dieren.nl vind je meer informatie over soorten vlooienmiddelen.

Bescherming tegen meerdere beestjes

Veel vlooienmiddelen beschermen niet alleen tegen vlooien, maar ook tegen andere vervelende beestjes. Denk aan bijvoorbeeld teken, luizen en parasieten. Als je je hond ook tegen deze beestjes wilt beschermen, is het belangrijk om voor een vlooienmiddel te gaan dat ook bescherming geeft tegen deze beestjes. Dit kan zowel een vloeibaar vlooienmiddel zijn als een vlooienband. Goed om ook op te letten!

Gebruiksvriendelijkheid

Het is ook goed om de gebruiksvriendelijkheid van het vlooienmiddel in de gaten te houden. Kijk bijvoorbeeld naar hoevaak je het vlooienmiddel moet gebruiken. Is dit bijvoorbeeld een keer per week of een keer per maand? Als je snel klaar wilt zijn en niet te vaak het middel wilt gebruiken, is het handig om voor een vlooienmiddel hond te gaan dat je niet vaak hoeft aan te brengen. Verder is het ook goed om te kijken hoe je het middel precies moet aanbrengen. Moet dit bijvoorbeeld in de nek, tussen de schouders of onder de oksels van je hond? Dit verschilt ook weer per vlooienmiddel en is ook goed om in de gaten te houden.

Geschikt voor welke leeftijd en grootte hond

Niet alle vlooienmiddelen zijn geschikt voor elke leeftijd en grootte hond. Daarom is het belangrijk om dit ook in de gaten te houden. Als je bijvoorbeeld een puppy hebt, kun je niet zomaar hetzelfde vlooienmiddel gebruiken als voor volwassen honden. Ook de grootte van je hond speelt een rol. Kies dus een vlooienmiddel uit dat specifiek past bij de leeftijd en grootte van jouw hond!

Na het lezen van deze tips kun jij vast een passend vlooienmiddel uitkiezen voor jouw viervoeter!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close