Gezondheid

Waarom voldoende water drinken bijzonder belangrijk is

Het is algemeen bekend dat mensen niet zonder water kunnen leven. In de praktijk is het zelfs zo dat we aanzienlijk langer kunnen teren op de voedselreserves die in ons lichaam aanwezig zijn dan we zonder de inname van vocht kunnen. Elke dag opnieuw is het voor mensen van groot belang om voldoende water te drinken en dat om verschillende redenen. Wij zochten de belangrijkste redenen alvast even voor je uit en hebben ze op deze pagina op een rijtje gezet!

1.) Je verbrandt aanzienlijk meer vet

Het is één van de eerste tips die altijd wordt gegeven aan mensen die graag gewicht willen verliezen. Door veel water te drinken verbrandt je namelijk aanzienlijk meer vet. Van vetcellen is bekend dat ze bepaalde gifstoffen bevatten (zogenaamde toxines) welke vrijkomen waardoor je gewicht verliest. Onderzoeken die zijn uitgevoerd in het verleden hebben duidelijk gemaakt dat de stoffen je lichaam op veel efficiëntere wijze zullen verlaten op het ogenblik dat je ten minste 1,5 liter water per dag drinkt.

2.) Ons lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water

Het is behoorlijk indrukwekkend, maar ons lichaam bestaat voor meer dan de helft, zelfs voor meer dan 60 procent uit water! Op het ogenblik dat dit percentage reeds met slechts 2 procent daalt kan dat als gevolg hebben dat ons lichaam begint uit te drogen. Dit betekent concreet dat de lichaamsfuncties afnemen en je ook beduidend slechter gaat functioneren. Voldoende water drinken zorgt er voor dat de vochtbalans in je lichaam op peil kan worden gehouden waardoor je lichaam ten allen tijde op de meest optimale wijze kan functioneren.

3.) Water is een uitstekende dorstlesser

In de zomer is een glaasje frisdrank natuurlijk nooit ver weg. Dit gezegd zijnde is het zo dat suikerrijke dranken dan wel lekker mogen zijn, een goede dorstlesser zijn ze veelal allerminst. Dat geldt wel voor water. Bovendien is het natuurlijk ook zo dat water geen calorieën bevat. Dit in vergelijking met bijvoorbeeld cola. Eén enkel glas cola bevat reeds zo’n slordige 85 calorieën…

4.) Water kan helpen tegen de honger

Er zijn meerdere redenen waarom er aan mensen die gewicht willen verliezen wordt aangeraden om veel water te drinken. Niet alleen draagt dit namelijk bij aan de vetverbranding, daarnaast is het ook nog eens zo dat water een bewezen gunstige werking heeft op het hongergevoel dat we kunnen ervaren. Concreet is het voor de hersenen lang niet altijd even eenvoudig om het verschil te maken tussen hoger en dorst. Dit betekent dat je bij een hongerig gevoel niet meer noodzakelijkerwijs in de richting van een snack moet grijpen. Gewoon een glas water drinken zou reeds voldoende kunnen zijn. Je zal kunnen vaststellen dat je hongergevoel hierdoor al snel kan komen te verdwijnen.

5.) Water zorgt voor het opruimen van gifstoffen

De vijfde reden om elke dag voldoende water te drinken is terug te vinden in het feit dat ze er voor zorgt dat de gifstoffen in je lichaam op een efficiënte manier kunnen worden opgeruimd. Bovendien houdt het je huid ook gezond. Veel water drinken zou dan ook één van de belangrijkste oorzaken zijn van een mooie, stralende huid. Reeds na een aantal dagen zal je kunnen vaststellen dat je huid er aanzienlijk minder droog uit zal zien. Bovendien is het ook zo dat je huid beduidend zachter kan aanvoelen in vergelijking met voorheen. Ook mensen die graag willen kunnen rekenen op een mooie, stralende huid doen er dus beslist goed aan om dagelijks een voldoende hoeveelheid water te drinken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close