Baby & Kind

Wandelwagen aanschaffen: 4 overwegingen

Bij het kopen van een wandelwagen zijn er natuurlijk een aantal zaken waarop je moet letten. Naast de prijs van een wandelwagen spelen vooral onderstaande overwegingen een belangrijke rol in het keuzeproces. We leggen het voor je uit.

Gewicht van de wandelwagen

Bij een laag gewicht kan je de wandelwagen eenvoudig opheffen en manoeuvreer je ook eenvoudiger. Als je bijvoorbeeld op een appartementje woont en de wandelwagen vaak op en af de trap moet dragen, is een licht model natuurlijk een goed idee. Hetzelfde geldt voor ouders die vaak het openbaar vervoer gebruiken. Wie daarentegen landelijker woont en al eens onverharde wegen of kasseistraten moet overwinnen, zal meer plezier beleven aan een zwaarder model met dikkere banden. Deze modellen rollen beter over onverharde ondergronden. Ook voor een wandelvakantie is zo’n model een goed idee.

Wandelwagen met drie of vier wielen

Ook wat de wielen betreft, moet je de nodige afwegingen maken. Zoals eerder gezegd krijgen grote wielen de voorkeur op onverharde terreinen. Kleine wielen zijn vooral interessant in de stad en op het openbaar vervoer. Vervolgens zijn er het aantal wielen. Een wandelwagen met vier wielen is stabieler, maar minder wendbaar. Bij het hardlopen is een wandelwagen met drie wielen dan ook vaak interessanter.

Vervolgens is er het materiaal van de wielen. Luchtbanden zijn de comfortabelste optie omdat ze schokken goed absorberen. Ze zijn vooral geschikt in het bos en op onverharde oppervlakken. Het nadeel is natuurlijk dat ze regelmatig moeten worden bijgepompt en dat ze al eens lek kunnen raken. Schuimbanden zijn dan een goed alternatief, maar ze maken de wagen wel minder wendbaar en ze zijn iets minder comfortabel. Daarom verkiezen sommigen plastic banden met een luchtkanaal omdat deze banden de voordelen van de twee combineren. Het nadeel is echter dat ze iets sneller slijten dan luchtbanden.

Wandelwagen aanschaffen

Wandelwagen of combiwagen

Maak ook altijd de overweging of je niet beter een combiwagen hebt. Met een combiwagen heb je sowieso niet alleen een wandelwagen, maar ook een kinderwagen waarin de allerkleinsten kunnen neerliggen. Zo beleef je er al vanaf de geboorte plezier aan. Bij steeds meer modellen past ook de autostoel op het frame. In het lijstje met Chicco wandelwagens vind je heel goede combimodellen die zeker te overwegen zijn.

Te overwegen accessoires

Fabrikanten van kinder- en wandelwagens brengen vaak allerlei accessoires op de markt. Dergelijke accessoires passen vaak enkel op hun modellen en zijn niet goedkoop. Sommige accessoires zijn nuttig, maar wees toch voldoende kritisch en zorgvuldig. In plaats van een boodschappenhaak kan je bijvoorbeeld ook een rugzak gebruiken. Een parasol is dan weer handig, maar vaak is een universele parasol voordeliger dan deze die de producent aanbiedt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close