LifestyleWonen

Wat zijn de voordelen van een laadpaal thuis?

In België groeit het aantal volledig elektrische auto erg hard. Dit komt mede door steun vanuit de overheid en de bewustwording omtrent het belang van elektrisch rijden. Wij verwachten ook dat het aantal elektrische rijders weer harder zal gaan stijgen aangezien de Belgische overheid onlangs op de vingers is getikt over de klimaatdoelstellingen. Wil of heb je een elektrische auto op het moment, dan zul je hoogst waarschijnlijk moeten kiezen voor een laadpaal thuis. Dit heeft namelijk een aantal grote voordelen. Benieuwd welke? Lees dan gauw verder.

Nooit meer wachten om op te mogen laden

Wanneer je kiest voor een laadstation thuis zul je nooit meer hoeven wachten om je elektrische auto op te kunnen laden. Het laden bij een openbare laadpaal kan namelijk zorgen voor grote wachtrijen. Het opladen van een elektrische auto kost veel meer tijd dan het tanken van een benzine of diesel auto. De tijd die hier verloren gaat kun je beter op andere manieren besteden, aan dingen die nuttiger zijn!

’s Nachts je auto opladen!

Dat opladen tijd kost is wel duidelijk. Alleen al daarom zou je jouw elektrische auto het liefst willen opladen op momenten dat jij er geen last van hebt: bijvoorbeeld ’s nachts! Er zijn veel verschillende soorten laadpalen, de een laad sneller dan de ander. Hetzelfde geldt voor elektrische auto’s, deze hebben allemaal een verschillende accu capaciteit. Hierdoor kan het soms best lang duren voordat je accu écht vol is. Dus als je kiest voor ’s nachts opladen kan de accu met een geleidelijk tempo worden opgeladen. Hierdoor kun jij de volgende dag zonder zorgen met een volle accu wegrijden!

Een laadpaal thuis is goedkoper

Een laadpaal thuis is goedkoper

Er wordt soms gezegd dat de aanschaf en installatie van een laadpaal aardig aan de prijs kunnen zijn. Echter is de terugverdientijd erg kort. Je bespaart namelijk per kWh die je laad enorm. Het probleem van openbare laadpalen is dat deze eigen tarieven kunnen hanteren. Hierdoor is het mogelijk dat je bijna 10x zoveel betaald per kWh ten opzichte van een eigen laadpaal. Buiten het comfort wat je misloopt is het dus ook nog eens een stuk goedkoper.

Laadpaal en zonnepanelen

Heb je thuis toevallig zonnepanelen? Dan kun je (bijna) gratis rijden. De stroom die je zelf opwekt met je zonnepanelen kun je namelijk direct gebruiken om je elektrische auto op te laden. Dit heeft als voordeel dat je accu gratis wordt opgeladen én dat je geen zelfopgewekte stroom verspilt doordat je het nergens kwijt kunt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close