GeldTips

Zo kies je de beste online kredietverstrekker

Het kan iedereen eens gebeuren dat hij of zij even krap bij kas zit. Of dat er op korte termijn geld nodig is voor een grote eenmalige uitgave, maar men niet genoeg spaargeld heeft. In deze gevallen is het mogelijk een lening af te sluiten. Op haast alle zaken oriënteren mensen zich online tegenwoordig. Dit is ook goed mogelijk als je geld wil lenen. Bovendien zijn leningen niet alleen online te vergelijken, maar ook af te sluiten. Maar hoe kies je nu de beste online kredietverstrekker?

Passend bij je wensen

Wil je een lening afsluiten, dan is het belangrijk dat je kiest voor een kredietverstrekker die een leenvorm aanbiedt die aansluit op het gewenste leendoel. Er zijn allerlei soorten leningen. Van minileningen voor kleine bedragen die snel nodig zijn, tot hypothecaire leningen waarbij het vaak om grote bedragen gaat. In dit artikel wordt echter specifiek ingegaan op kredietverstrekkers die consumptieve kredieten aanbieden. Hier kunnen particulieren een lening afsluiten voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto, of de verbouwing van een woning. In het geval van consumptief krediet wordt het vaakst gekozen voor een persoonlijke lening.

Goed de voorwaarden vergelijken

Goed de voorwaarden vergelijken

Geld lenen kost nu eenmaal geld. Maar door er goed op te letten voor welke kredietverstrekker je kiest, kun je er wel voor zorgen dat de voorwaarden zo gunstig mogelijk zijn. Online heb je diverse mogelijkheden om leningen te vergelijken. Enerzijds zijn er websites waarop je direct tarieven ziet, en een lening direct kunt aanvragen. Dit is echter wel omslachtig. Er worden soms indicatieve rentetarieven getoond, en bovendien zegt het niet veel over de overige voorwaarden.

Het kan daarom gemakkelijker zijn te kiezen voor een tussenpartij. Een goed voorbeeld hiervan in Nederland is Postkrediet. Nadat je je persoonlijke en financiële gegevens hebt ingevuld, gaan zij aan de slag met het zoeken van de beste deals. In een online beveiligde omgeving krijg je een top vijf te zien die je gemakkelijk kunt vergelijken. Omdat het hier gaat om aanbiedingen die specifiek zijn toegespitst op jouw situatie, weet je precies waaraan je toe bent.

In zee gaan met een betrouwbare partij

Het internet is zeker een van de grootste bronnen van vooruitgang. Helaas is het ook het werkterrein geworden van louche personen en organisaties. Wil je geld lenen, dan is het daarom erg belangrijk te kiezen voor een betrouwbare partij. Deze hebben in België een vergunning van de Nationale Bank van België. Is dit het geval, dan weet je dat bijvoorbeeld de geldverstrekker zijn verantwoording heeft genomen in het beoordelen van je kredietwaardigheid (CKP-check). Daarnaast liggen de procedures vast die deze partijen volgen in het geval van het niet kunnen terugbetalen van de lening. Zo voorkom je nog grotere financiële problemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close