LifestyleTipsWonen

Zo organiseer je een housewarming in coronatijden

De coronamaatregelen maken een gewone housewarming spijtig genoeg onmogelijk. We moeten afstand houden en de hele familie in huis is niet alleen verboden, maar ook onverantwoord. Toch wil dit niet zeggen dat ze geen kennis mogen maken met je nieuwe woonst, maar wel dat je een tikkeltje creatiever moet wezen. We leggen uit wat toegestaan is en geven je alvast een aantal praktische tips mee.

Digitale tools voor een housewarming

Events zijn momenteel nog steeds verboden en dus zal een klassieke housewarming, een feestje met lekkere hapjes en drankjes en veel volk, niet kunnen doorgaan. Daarom ga je maar beter de digitale weg op. Je kan bijvoorbeeld op een afgesproken moment een videocall organiseren en je familie en vrienden digitaal wegwijs maken doorheen je huis. Pak het dan wel een beetje amusant en verrassend aan, bijvoorbeeld door een uniek decor te voorzien of er een raadsel of spelletje aan vast te koppelen. Het leuke is dat je zelf kiest wat je toont. Is het fornuis vettig of draag je geen broek? Dat hoeft niemand te weten, maar let dan wel op voor spiegels.

Met maximaal 4 afspreken in de tuin

Met maximaal 4 afspreken in de tuin

In de tuin is er iets meer toegestaan. Dit is een pluspunt want dan hebben ze je tuin toch al eens gezien, kunnen ze eventjes naar binnen gluren en weten ze je alvast wonen. Toch zijn hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden gaf bijvoorbeeld eerder al aan dat je met maximaal 4 mensen mag samenkomen in de tuin als de tuin een aparte toegang heeft en niet-knuffelcontacten minstens 1,5 meter afstand kunnen houden. Niet-knuffelcontacten mogen dus zeker niet in je huis, zelfs niet om naar het toilet te gaan.

Voorzie bijvoorbeeld statafels zodat iedereen een vaste plek heeft en er steeds voldoende afstand is. Als een afstand van minstens 1,5 meter voortdurend gegarandeerd is, kunnen de mondmaskers uit. Een hapje en een drankje serveren doe je zelfs dan beter niet, maar iedereen kan natuurlijk wel een eigen drankje meebrengen. Het weer kan het natuurlijk laten afweten. Plaats daarom ‘online partytent bestellen‘ en ’tuinverwarming regelen’ hoog op je to-dolijstje. Vooral een Easy Up-tent, die je aan de zijkanten openlaat, is een goed idee.

Tuindrukte vermijden

Fysiek zal je hoe dan ook je bezoekers in heel kleine trosjes moeten ontvangen. Telkens opnieuw een videocall houden is dan niet zo interessant. Een goede oplossing is om de rondleiding vooraf op te nemen en bijvoorbeeld een tablet in de partytent te plaatsen. Voorzie daarnaast ook een aantal foto’s die je ophangt en teken bijvoorbeeld vooraf even een plattegrond uit.

In ieder geval is het niet de bedoeling om veel mensen tegelijkertijd op een plek te verzamelen, want anders spreken we van een verboden evenement. Werk daarom met tijdslots en nodig iedereen op een bepaald uur uit. Gebruik indien mogelijk aparte in- en uitgangen zodat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen.

Veiligheid boven alles

Denk ten slotte ook goed na over de hygiënemaatregelen. Als iedereen langs hetzelfde poortje binnen en buiten moet, loop je het risico dat de klink een broeihaard van ziektekiemen wordt. Reinig het daarom voor elke bezoeker. Doe hetzelfde met papieren tafelovertrekken en draag als gastheer of -vrouw zeker een mondmasker, want jij komt met de meeste mensen in contact.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close